Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ADSA lansează proiectul „Împreună să stopăm infracțiunile din școli”
01.04.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Asociaţia pentru Dialog şi Solidaritate a Avocaţilor (ADSA) organizează conferința de lansare a proiectului

Împreună să stopăm infracțiunile din școli

care va avea loc în data de 5 aprilie 2013, în incinta Palatului Parlamentului, începand cu ora 11:00.

Evenimentul se bucură de susținerea și înaltul patronaj al domnului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, precum și de prezența a numeroși oficiali și experți.

Partenerii cu care ADSA implementează acest proiect sunt Agenția Națională Antidrog, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Primăria Sector 4 – Administratia Școlilor, Liceelor și Grădinițelor Sector 4, Politia Locală Sector 4, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Partener media: JURIDICE.ro

Grupul de participanţi la evenimentul de lansare va reuni reprezentanţi ai partenerilor sociali, ai autorităţilor publice centrale şi locale cu responsabilităţi în domeniile vizate in proiect, reprezentanţi ai unităţilor de invăţământ din toata tara, cadre didactice, elevi din clasele VIII-X , reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media.

Grupul țintă al proiectului  sunt elevii din clasele VIII-X.

Proiectul ADSA vizează, în principal, combaterea fenomenului infracţional juvenil şi al comportamentelor violente în şcoli, prin conştientizarea elevilor atât în ceea ce priveşte valorile ocrotite de lege, cât şi în ceea ce priveşte riscurile şi consecinţele la care se expun prin încălcarea normelor legale.

Formatul programului presupune o serie de seminanarii, ilustrate cu slide-uri – continând prezentarea distinctă a principalelor infractiuni săvârsite în unitătile de învătământ preuniversitar și de către minori, concepute într-un limbaj accesibil – si clipuri – conținând exemple concrete pentru fiecare subiect abordat – sustinute de specialisti din toate domeniile implicate în combaterea infractionalitătii juvenile si avocati, urmate de discutii libere pe marginea subiectelor prezentate.

Proiectul presupune crearea unei interacţiuni între elevi, pe de o parte şi specialişti din toate domeniile implicate în combaterea infracţionalităţii juvenile şi avocaţi, pe de altă parte, privind cauzele, formele de manifestare, riscurile şi consecinţele săvârşirii de fapte penale de către minori.

Pe parcursul derulării programului, elevilor participanți la program le vor fi distribuite materiale informative elaborate de organizațiile partenere și/sau alte instituții ale statului implicate în combaterea infractionalitătii juvenile, precum și ”Minicodul penal al adolescentului” – material elaborat de ADSA.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate