Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ADSA lansează proiectul „Împreună să stopăm infracțiunile din școli”
01.04.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia pentru Dialog şi Solidaritate a Avocaţilor (ADSA) organizează conferința de lansare a proiectului

Împreună să stopăm infracțiunile din școli

care va avea loc în data de 5 aprilie 2013, în incinta Palatului Parlamentului, începand cu ora 11:00.

Evenimentul se bucură de susținerea și înaltul patronaj al domnului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, precum și de prezența a numeroși oficiali și experți.

Partenerii cu care ADSA implementează acest proiect sunt Agenția Națională Antidrog, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Primăria Sector 4 – Administratia Școlilor, Liceelor și Grădinițelor Sector 4, Politia Locală Sector 4, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Partener media: JURIDICE.ro

Grupul de participanţi la evenimentul de lansare va reuni reprezentanţi ai partenerilor sociali, ai autorităţilor publice centrale şi locale cu responsabilităţi în domeniile vizate in proiect, reprezentanţi ai unităţilor de invăţământ din toata tara, cadre didactice, elevi din clasele VIII-X , reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media.

Grupul țintă al proiectului  sunt elevii din clasele VIII-X.

Proiectul ADSA vizează, în principal, combaterea fenomenului infracţional juvenil şi al comportamentelor violente în şcoli, prin conştientizarea elevilor atât în ceea ce priveşte valorile ocrotite de lege, cât şi în ceea ce priveşte riscurile şi consecinţele la care se expun prin încălcarea normelor legale.

Formatul programului presupune o serie de seminanarii, ilustrate cu slide-uri – continând prezentarea distinctă a principalelor infractiuni săvârsite în unitătile de învătământ preuniversitar și de către minori, concepute într-un limbaj accesibil – si clipuri – conținând exemple concrete pentru fiecare subiect abordat – sustinute de specialisti din toate domeniile implicate în combaterea infractionalitătii juvenile si avocati, urmate de discutii libere pe marginea subiectelor prezentate.

Proiectul presupune crearea unei interacţiuni între elevi, pe de o parte şi specialişti din toate domeniile implicate în combaterea infracţionalităţii juvenile şi avocaţi, pe de altă parte, privind cauzele, formele de manifestare, riscurile şi consecinţele săvârşirii de fapte penale de către minori.

Pe parcursul derulării programului, elevilor participanți la program le vor fi distribuite materiale informative elaborate de organizațiile partenere și/sau alte instituții ale statului implicate în combaterea infractionalitătii juvenile, precum și ”Minicodul penal al adolescentului” – material elaborat de ADSA.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti