Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Transferul dreptului de administrare a acţiunilor deţinute de stat la unii operatori economici
02.04.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 176 din data de 1 aprilie 2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 18/2013 pentru desemnarea entitatii publice care exercita, in numele statului, calitatea de actionar la Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice„Transelectrica“ – S.A. si la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ – S.A. Medias.

Ordonanta de urgenta a fost emisa in vederea separarii calitatii de actionar la operatorii economici care desfasoara activitatea de producere si furnizare a electricitatii si gazelor naturale, de calitatea de actionar la operatorii economici de transport al electricitatii si gazelor naturale, principiu statuat la nivelul legislatiei obligatorii a Uniunii Europene, precum si in legislatia nationala prin prevederile Legii energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012.

Astfel, la data intrarii in vigoare ordonantei de urgenta, actiunile detinute de stat la Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ – S.A. trec din administrarea Ministerului Economiei in administrarea Ministerului Finantelor Publice.

De asemenea, ordonanta de urgenta stabileste ca la data de 1 mai 2013, actiunile detinute de stat la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ – S.A. Medias trec din administrarea Ministerului Economiei in administrarea Ministerului Finantelor Publice.

De la data realizarii transferului dreptului de administrare, Ministerul Finantelor Publice va exercita toate drepturile si isi asuma toate obligatiile ce decurg din calitatea de actionar al statului la societatile amintite.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.