Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAŢII TAX are un nou partener


3 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Alin ChituDivizia de fiscalitate a societăţii de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi-a întărit recent echipa prin promovarea lui Alin Chitu la statut de Tax Partner. Firma şi-a atins ţinta financiară în 2012 şi prognozează o creştere a afacerilor de cel puţin 20%-25% pentru anul în curs.

Cea mai tânără divizie de specialitate a Ţuca Zbârcea & Asociaţii, firma de consultanţă fiscală Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax, a anunţat extinderea echipei de management prin promovarea lui Alin Chitu în funcţia de Tax Partner. El deţine o experienţă profesională de 9 ani în cadrul unor companii precum Deloitte şi KPMG. Alin Chitu va coordona, alături de Alexandru Cristea, activităţile de procedură fiscală derulate de entitatea afiliată firmei de avocatură şi va colabora îndeaproape cu avocaţii departamentului de litigii specializaţi în contencios fiscal.

Alexandru Cristea_Tuca Zbarcea & Asociatii Tax„Decizia este una firească, Alin a făcut parte din echipa de start-up a Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax şi a contribuit semnificativ la atingerea obiectivelor de dezvoltare a business-ului în ultimele 12 luni. Am fost umăr lângă umăr de la început iar această promovare este o recunoaştere a aportului său la consolidarea practicii noastre pe piaţa serviciilor de consultanţă fiscală”, a declarat Alexandru Cristea, Tax Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax.

Potrivit reprezentanţilor firmei, activitatea s-a derulat anul trecut în linie cu aşteptările şi estimările de la momentul înfiinţării Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax, în martie 2012. Serviciile s-au axat pe diverse proiecte de eficientizare fiscală, dar şi pe consultanţă operaţională în domeniul taxelor directe şi indirecte, precum şi pe implicarea punctuală în proiecte de fuziuni şi achiziţii, restructurări de afaceri ori divizări. În 2012, echipa de consultanţi fiscali şi-a adus o contribuţie importantă la finalizarea privatizării Automobile Craiova cu gigantul american Ford Motor Co. Mandatul a presupus o analiză amănunţită a tuturor implicaţiilor fiscale şi financiare aferente acestei ultime etape a contractului de privatizare şi s-a încheiat cu virarea sumei de 38 milioane de euro de către compania americană la bugetul de stat.

Pentru 2013, Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax îşi propune o creştere a afacerilor de cel puţin 20%-25%, mizând atât pe recomandările venite prin intermediul firmei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, cât şi pe potenţialul de dezvoltare a propriului portofoliu de clienţi.

„Anul acesta vrem să creştem practica în zona de compliance – este o arie bună, ce asigură venituri constante, noi până acum axându-ne pe servicii de consultanţă, şi atât. De asemenea, mizăm pe venituri şi din proiectele pe care le derulăm în sectoare precum energie, agricultură, imobiliar, bancar, dar şi din tranzacţii – fuziuni şi achiziţii, divizări şi privatizări”, a adăugat Alin Chitu, Tax Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Constituită în martie 2012, Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax s-a lansat pe piaţa serviciilor de consultanţă fiscală cu specialişti din Big4 şi Ministerul Finanţelor Publice, printre care se numără şi Ion Capdefier, fost Director General în Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF timp de 17 ani.

Echipa Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax include în prezent şase consultanţi fiscali „full-time”, cărora li se adaugă experţii în contencios fiscal ai firmei de avocatură, în total mizând pe o echipă de 13 profesionişti. Pentru anul în curs, se are în vedere recrutarea a cel puţin trei consultanţi fiscali.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax cuprinde câteva zeci de clienţi, printre care Alstom Transport, ArcelorMittal Roman, Autoritatea Naţională pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), CEZ, Carrefour România, Ericsson Telecommunications România, Stabilus România.

Coordonatorii practicii de consultanţă fiscală sunt Alexandru Cristea, Tax Partner, Alin Chitu, Tax Partner în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax şi Răzvan Gheorghiu-Testa, Avocat asociat în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 100 de avocaţi dintre care 20 parteneri în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructură, dreptul muncii si drept social,  drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii/privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase aprecieri şi distincţii pentru dinamismul, viziunea şi determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piaţa serviciilor juridice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost singura casă de avocatură din Europa de Est recunoscută în raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatură din Europa Continentală. Totodată, firma a câştigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost desemnată Firma de avocatură a anului din România, urmare a nominalizărilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputaţi oameni de afaceri.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania etc.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică