Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Implementarea în UE a unui serviciu de apeluri de urgenţă la bordul vehiculelor
04.04.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 91 din 3 aprilie 2013 a fost publicat Regulamentul Comisiei Europene pentru completarea Directivei privind furnizarea în mod armonizat a unui sistem eCall interoperabil la nivelul UE.

Având la bază TFUE şi Directiva care reglementează cadrul pentru implementarea sistemelor de transport inteligente în domeniul transportului rutier și pentru interfețele cu alte moduri de transport, Comisia Europeană propune noi măsuri de reglementare pentru accelerarea implementării în Uniune a unui serviciu de apeluri de urgență la bordul vehiculelor.

Comunicarea Comisiei este intitulată „eCall: Faza de implementare”, iar prin eCall („sistem eCall interoperabil la nivelul UE”) urmează să înţelegem un apel de urgență de la bordul vehiculului către 112, efectuat fie automat, fie manual, care transmite, prin intermediul rețelelor publice de comunicații mobile pe suport radio, un set minim de date standard și stabilește un canal audio între vehicul și centrul de preluare a apelurilor de urgență eCall.

În acest context, Regulamentul Comisiei stabileşte modernizarea infrastructurii centrelor de preluare a apelurilor de urgență (Public Safety Answering Point – PSAP), necesară pentru preluarea și gestionarea adecvată a apelurilor eCall, pentru a garanta compatibilitatea, interoperabilitatea și continuitatea serviciului armonizat eCall în întreaga UE.

Regulamentul intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării sale în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, iar statele membre au obligaţia de a prezenta Comisiei până la 23 octombrie 2013 un raport privind stadiul implementării sale.

Regulamentul a fost adoptat la Bruxelles în 26 noiembrie 2012.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti