Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

STOICA & ASOCIAȚII obţine anularea unei taxe clawback de 1,7 mil. EUR


04.04.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. administrativ, Content, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Aceeaşi echipă de la STOICA & Asociatii care a reuşit la Curtea Constituţională scoaterea TVA din taxa clawback a obţinut miercuri, 3 aprilie 2013, la Curtea de Apel Bucureşti, anularea actelor administrative emise de CNAS prin care unui important producător local de medicamente i-au fost comunicate valorile necesare calculării taxei clawback pe trimestrul IV 2011. Suma în discuţie în speţă a fost de 1,7 milioane Euro, aceasta reprezentând un procent important din cifra de afaceri efectivă a petentului în perioada de referinţă.

În susţinerea cererii de anulare, argumentele principale au vizat, cu trimiteri importante la jurisprudența pertinentă a CEDO şi a Curţii Constituţionale, încălcarea dreptului la respectarea proprietăţii şi a protecţiei împotriva discriminării prin includerea TVA-ului în valoarea consumului de medicamente şi, respectiv, prin faptul că, deşi mai multe tipuri de agenţi economici contribuie la crearea deficitului acoperit prin taxa clawback, reglementarea legală impune unui singur tip de agent economic să acopere acest deficit prin plata taxei.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro