Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

Succes al Facultății de Drept a Universității din București la Concursul “Willem Vis”, cel mai mare concurs studențesc de drept privat din lume
04.04.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Concursul de Procese Simulate în domeniul Arbitrajului Comercial Internațional “Willem Vis” este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale studențești de drept privat și reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități din lume. 290 de universități au participat la ediția 2012-2013, a douăzecea în istoria concursului.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat două distincții la această ediție, desfășurată la Viena în perioada 23-28 martie 2013. Prin performanța obținută, echipa Facultății de Drept a Universității din București este prima echipă din România care reușește să pătrundă în palmaresul concursului.

La faza scrisă, studenții români au obținut mențiune la categoria “Pieter Sanders”, dedicată memoriilor depuse pe seama reclamantului, și mențiune la categoria “Werner Melis”, dedicată memoriilor depuse pe seama pârâtului. Locul 1 la categoria “Pieter Sanders” a fost câștigat de Universitatea Belgrad și Universitatea Munich, la egalitate de puncte, iar la categoria “Werner Melis” de Universitatea Națională Singapore. Pe lângă echipa Facultății de Drept a Universității din București, numai alte 7 echipe din 290 (3%) au obținut distincții la ambele probe scrise, și anume: Universitatea Națională Singapore, Universitatea Munchen, Universitatea Columbia, Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne, Universitatea Passau, Universitatea Sao Paulo Largo San Francisco și Universitatea Victoria din Wellington.

În faza orală, echipa Facultății de Drept a Universității din București s-a întâlnit cu Universitatea Montréal (Canada), Universitatea Loyola din New Orleans (SUA), Universitatea Queensland (Australia) și Universitatea Freiburg (Germania). Universitatea Municipală Hong Kong a obținut locul 1 la categoria “Frédéric Eisemann” pentru echipa cu cele mai bune rezultate la pledoarii, iar locul 1 la categoria “Martin Domke” pentru cea mai bună pledoarie individuală a revenit lui Kristen Holman de la Universitatea Ottawa. Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul concursului.

Membrii echipei care au reușit să obțină această peformanță excepțională sunt: Andreea Bîră, Daria Budurcă (pledant), Alina Ciocoiu (pledant), Călin Dragoman (pledant), Sabina Fugaru, Crina Gealatu, Cristian Marin şi Radu Văleanu (pledant). Echipa a fost antrenată de un colectiv alcătuit din conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Raluca Papadima, av. Ruxandra Ionescu și av. Vladimir Diaconiță.

Echipa mulțumește antrenorilor, cadrelor didactice și specialiștilor pentru îndrumarea la pregătire. De asemenea, echipa mulțumește pentru susținerea financiară acordată  în vederea participării la concurs sponsorilor: Kinstellar, SCPA “Ţuca Zbârcea & Asociaţii”, SCPA “Leaua & Asociații”, SC Eau de Web SRL, SC Apsisware SRL, Camera de Comerț și Industrie a României, SCPA “Bulboacă și Asociaţii”, CA “Raluca Papadima”, SCPA “Stratulat Oncescu”, SCPA “Markó & Udrea”, Biroul Notarilor Publici “Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean și Asociații”, SCPA “Răzvan Dincă & Asociaţii”, lector univ. dr. av. Traian Briciu și CA “Paul Pop & Asociații”.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Succes al Facultății de Drept a Universității din București la Concursul “Willem Vis”, cel mai mare concurs studențesc de drept privat din lume”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.