Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Apel la candidaturi pentru alegerea Ombudsmanului European
05.04.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 96 din 4 aprilie 2013 a fost publicat Anunţul Parlamentului European privind apelul la candidaturi pentru alegerea Ombudsmanului European.

Ombudsmanul European este ales din rândul persoanelor care sunt cetățeni ai Uniunii, care se bucură de toate drepturile civile și politice, care prezintă toate garanțiile de independență și care îndeplinesc condițiile necesare în țara de origine pentru exercitarea celor mai înalte funcții jurisdicționale sau posedă competențe și experiență recunoscute, necesare pentru îndeplinirea funcțiilor de Ombudsman.

Candidații trebuie să se bucure de sprijinul a cel puțin patruzeci de deputați în Parlamentul European, resortisanți ai cel puțin două state membre, și trebuie să prezinte toate documentele justificative necesare pentru a demonstra concludent faptul că îndeplinesc condițiile impuse de statutul și condițiile generale pentru exercitarea funcțiilor Ombudsmanului, precum și să își asume angajamentul solemn că, în cazul în care sunt aleși, nu vor desfășura nicio altă activitate, lucrativă sau nu, pe durata mandatului.

Candidaturile se transmit preşedintelui Parlamentului European până la data de 8 mai 2013.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti