« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Memorandumul de Înțelegere pentru cooperarea în domeniul securității cibernetice, aprobat de Guvern
05.04.2013 | Mădălina MUNTEANU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Pe agenda ședinței Guvernului României din 3 aprilie 2013, a fost inclusă hotărârea pentru aprobarea Memorandumului de înțelegere între NATO Cyber Defence Management Board (CDMB) și Serviciul Român de Informații (SRI), în privința cooperării în domeniul apărării cibernetice. Guvernul a adoptat aceasta hotarare.

Ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere pentru cooperarea în domeniul securității cibernetice între NATO Cyber Defence Management Board (CDMB) și Serviciul Român de Informații (SRI) a avut loc marți, 18 octombrie 2011, la Bruxelles. Serviciul Român de Informații, în calitate de autoritate națională în domeniul CYBERINT, a fost reprezentat de domnul general maior Dumitru Cocoru, Adjunct al Directorului.

Memorandumul formalizează schimbul de informații și bune practici între părți, acordarea de asistență în situații de criză și participarea la activități comune ce au legătură cu problematica securității cibernetice. Pentru transpunerea în practică a prevederilor documentului, SRI va coopera cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu.

Încheierea Memorandumului se înscrie în cadrul inițiativelor Alianței Nord-Atlantice destinate implementării noului Concept Strategic al NATO, adoptat în anul 2010, care plasează apărarea împotriva amenințărilor cibernetice printre direcțiile speciale de acțiune ale organizației.

Mădălina MUNTEANU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

 
Secţiuni: Content, Cyberlaw | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD