Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Şedinţa de informare obligatorie – mituri, adevăruri şi aplicaţii practice – București, 6 aprilie 2013
05.04.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia O şansă pentru viitorInstitutul Internaţional de Mediere şi Asociaţia Centrul Avocaţilor Mediatori, MediereNet.Ro, Avocatura.com organizează în data de 6 aprilie 2013, la Institutului Bancar Român, strada Negru Vodă nr. 3, sector 3, Bucureşti, începând cu ora 9:30, un eveniment aşteptat pentru clarificarea tuturor aspectelor ce ţin de etapa medierii obligatorii “Legea 115/2012 – Obligativitatea şedinţei de informare pe înţelesul tuturor”.

Partener media: JURIDICE.ro

Începând cu data de 15 februarie 2013 a fost introdusă obligativitatea şedinţei de informare cu privire la avantajele medierii într-o serie de litigii, sub sancţiunea respingerii cererii de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neconformare. Acest lucru a născut un val de contradicţii, căruia i s-a opus un val de explicaţii, singurul argument valabil de ambele părţi fiind rolul major pe care îl va juca medierea în sistemul juridic românesc de acum înainte.

Profesioniştii în domeniul medierii, alături de invitaţi din cadrul instituţiilor de profil, din cadrul Parlamentului şi mediului de afaceri vor lămuri pas cu pas etapele  şedinţei gratuite de informare – procedură şi uzanţe, strategiile mediatorului, deontologie, diplomaţie şi protocol în mediere şi vor traduce medierea penală pe înţelesul tuturor.

Organizatorii mizează pe efectul simulărilor în lămurirea celor mai importante aspecte legate de şedinţa de informare, un moment aşteptat, la care participanţii pot interveni ca părţi ale procesului sau cu sugestii, întrebări şi opinii.

Evenimentul se adresează mediatorilor, dar şi justiţiabililor, fiind aşteptaţi funcţionari publici, avocaţi, magistraţi, notari, practicieni în insolvenţă, arbitri, reprezentanţi ai ONG-urilor de profil, ai mediului bancar, cadre universitare, studenţi, precum şi alte persoane interesate de subiect.

Printre invitaţi se numără  Florin Iordache – preşedinte Comisia pentru muncă şi protecţie socială; Cătălin-Daniel Fenechiu – deputat, secretar al Camerei Deputaţilor, Alina Ştefania Gorghiu – deputat, membru Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Mihai Munteanu – Institutul Internaţional de Mediere, Dr. Bogdan Stănescu – Banca Naţională a României,  Ciprian Frandeş – Parlamentul României, Ion Dedu – Consiliul de Mediere.

Pentru informaţii suplimentare şi pentru confirmarea participării vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@ospv.ro sau la număr de telefon 0213192957.

Bogdan ANTOHE
Asociaţia “O ŞANSĂ PENTRU VIITOR”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.