Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul privind asistenţa religioasă în penitenciare


5 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Noutăți legislative, Sistemul judiciar

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 187 din data 3 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul Ministrului Justitiei nr. 1072/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind asistenta religioasa a persoanelor private de libertate aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Potrivit Regulamenului, asistenta religioasa a persoanelor private de libertate aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor este asigurata cu respectarea libertatii de constiinta si religie, precum si a pluralismului religios, in conditii nediscriminatorii.

In acest scop, este permis accesul reprezentantilor cultelor si asociatiilor religioase recunoscute de lege in mediul penitenciar, pentru a raspunde nevoilor de asistenta religioasa a persoanelor private de libertate.

Activitatile specifice in mediul penitenciar pot fi asigurate in mod permanent prin preotii capelani angajati ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau de catre reprezentantii desemnati de catre cultele sau asociatiile religioase, cu respectarea statutelor sau codurilor canonice proprii si a prevederilor legale.

Aprobarea de acces in mediul penitenciar pentru reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege este acordata in scris de catre directorul unitatii subordonate respective.

Solicitarea de acces formulata in scris este insotita de lista nominala cu persoanele care vor desfasura activitati specifice in mediul penitenciar si se inainteaza directorului fiecarei unitati subordonate, pana la sfarsitul lunii noiembrie a fiecarui an, avand valabilitate pentru anul calendaristic urmator. Solicitarile ulterioare de acces trebuie sa fie motivate in scris.

In penitenciare se asigura spatii care sa permita exercitarea libertatii de credinta a persoanelor private de libertate, cu asistenta reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege, a caror confesiune o impartasesc.

Orice persoana privata de libertate are libertatea de a solicita asistenta religioasa din partea unui reprezentant al unui cult sau al unei asociatii religioase recunoscut/recunoscute de lege, prin intrevederi personale sau participarea la reuniuni cu scop moral-religios.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică