Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul privind asistenţa religioasă în penitenciare
05.04.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 187 din data 3 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul Ministrului Justitiei nr. 1072/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind asistenta religioasa a persoanelor private de libertate aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Potrivit Regulamenului, asistenta religioasa a persoanelor private de libertate aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor este asigurata cu respectarea libertatii de constiinta si religie, precum si a pluralismului religios, in conditii nediscriminatorii.

In acest scop, este permis accesul reprezentantilor cultelor si asociatiilor religioase recunoscute de lege in mediul penitenciar, pentru a raspunde nevoilor de asistenta religioasa a persoanelor private de libertate.

Activitatile specifice in mediul penitenciar pot fi asigurate in mod permanent prin preotii capelani angajati ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau de catre reprezentantii desemnati de catre cultele sau asociatiile religioase, cu respectarea statutelor sau codurilor canonice proprii si a prevederilor legale.

Aprobarea de acces in mediul penitenciar pentru reprezentantii cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege este acordata in scris de catre directorul unitatii subordonate respective.

Solicitarea de acces formulata in scris este insotita de lista nominala cu persoanele care vor desfasura activitati specifice in mediul penitenciar si se inainteaza directorului fiecarei unitati subordonate, pana la sfarsitul lunii noiembrie a fiecarui an, avand valabilitate pentru anul calendaristic urmator. Solicitarile ulterioare de acces trebuie sa fie motivate in scris.

In penitenciare se asigura spatii care sa permita exercitarea libertatii de credinta a persoanelor private de libertate, cu asistenta reprezentantilor cultelor sau asociatiilor religioase recunoscute de lege, a caror confesiune o impartasesc.

Orice persoana privata de libertate are libertatea de a solicita asistenta religioasa din partea unui reprezentant al unui cult sau al unei asociatii religioase recunoscut/recunoscute de lege, prin intrevederi personale sau participarea la reuniuni cu scop moral-religios.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti