Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Modificarea tarifelor pentru accesul la Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial
05.04.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 190 din data 4 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 765/2013 pentru modificarea Ordinului ministrului justitiei nr. 1.417/C/2006 privind accesul la Registrul national al persoanelor juridice fara scop patrimonial.

Actul normativ majoreaza tarifele pentru eliberarea inscrisurilor care atesta mentiuni din Registrul national al persoanelor juridice fara scop patrimonial, astfel:
– eliberarea unei copii certificate cu privire la una dintre mentiunile din Registrul national – 5 lei;
– eliberarea unei copii certificate de pe unul dintre inscrisurile doveditoare – 9 lei;
– eliberarea unei copii certificate de pe extrasul raportului de activitate ori al bilantului anual al asociatiilor, fundatiilor sau federatiilor recunoscute ca fiind de utilitate publica – 11 lei;
– eliberarea dovezii privind disponibilitatea si rezervarea unei denumiri – 36 lei;
– prelungirea rezervarii unei denumiri – 18 lei.

In cazul in care se solicita eliberarea de copii certificate cu privire la doua sau mai multe persoane juridice fara scop patrimonial, sub forma sistematizata dupa oricare dintre criteriile cuprinse in formularul de inscriere, se va plati tariful de 53 lei pentru fiecare criteriul in functie de care se solicita sistematizarea.

Orice persoana are acces, fara a fi tinuta sa justifice existenta unui interes, la toate datele cuprinse in Registrul national.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti