BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Reaua-credinţă la înregistrarea domeniului de internet

08.04.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că dreptul de proprietate industrială  cu privire la o marcă care a fost dobândit ulterior înregistrării numelui de domeniu de internet, ar trebui, de principiu, să conducă la concluzia că dreptul la marcă nu a fost încălcat. Însă, în speţă, pârâtul a fost asociat al unor societăţi comerciale cu care reclamanta s-a aflat în relaţii comerciale, cunoscând valoarea produselor importate de reclamantă, şi, deci, posibilitatea obţinerii unor avantaje comerciale specifice comerţului on-line prin înregistrarea domeniului de internet. Numele de domeniu înregistrat de pârât în 2004 este identic cu numele produselor al căror unic şi exclusiv distribuitor în România este reclamanta din 1997, precum şi cu marca înregistrată ulterior de reclamantă, în anul 2006. În această situaţie, Înalta Curte a reţinut reaua-credinţă a pârâtului la înregistrarea domeniului de internet, fiind aplicabile dispoziţiile art. 35 din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, în sensul că dreptul exclusiv de marcă prevalează asupra dreptului de folosinţă dobândit de pârât anterior înregistrării mărcii. (Decizia nr. 507 din 31 ianuarie 2012 pronunţată în recurs de Secția I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anularea înregistrării unui nume de domeniu de internet)

Corina CIOROABĂ

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week