Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului pentru autorizarea consultanţilor fiscali persoane străine


8 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 188 din data de 3 aprilie 2013 a fost publicata Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 5/2013 privind modificarea Regulamentului pentru autorizarea consultantilor fiscali persoane straine, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 9/2008.

In conformitate cu Regulamentul pentru autorizarea consultantilor fiscali persoane straine, pentru autorizarea consultantilor fiscali care au obtinut aceasta calitate intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European, acestia trebuie sa sustina un interviu in fata Comisiei de evaluare desemnate de Consiliul Superior al Camerei Consultantilor Fiscali.

Noul act normativ, stabileste ca, in situatia in care in urma evaluarii candidatului Comisia de evaluare constata diferente teoretice si practice semnificative intre nivelul de formare profesionala a candidatului si cerintele de competenta profesionala stabilite prin actele normative romanesti, aceasta informeaza candidatul ca poate opta pentru sustinerea unei probe de aptitudini sau pentru urmarea unui stagiu de adaptare.

Pana in prezent, candidatul nu avea dreptul de a opta intre cele doua alternative mentionate anterior, ci Comisia decidea daca solicitantul va sustine o proba de aptitudini sau va urma un stagiu de adaptare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii