Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Concurs de Procese Simulate – Drept Penal – Timișoara și Arad, 18-21 aprilie 2013
08.04.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 18-21 aprilie, ELSA Timişoara organizează unul din cele mai mari evenimente ale sale din acest an universitar – Concursul Naţional de Procese Simulate pe tema Dreptului Penal (Infracţiuni contra Persoanei).

Partener media: JURIDICE.ro

Scopul acestui eveniment de tradiţie în cadrul reţelei ELSA este dezvoltarea capacităţilor studenţilor şi apropierea lor de mediul în care mai târziu îşi vor construi carierele.

Locaţie: Timişoara şi Arad

NMCC

DE CE NATIONAL MOOT COURT COMPETITION (NMCC)?

National Moot Court Competition (NMCC) – Concusul de procese simulate reprezintă ocazia perfectă pentru tinerii jurişti de a-şi dezvolta calităţile oratorice şi de argumentare juridică într-un mediu cât mai apropiat de cel pe care îl vor întâlni în viitoarea lor carieră. Completând un element cu prezenţă redusă în educaţia academică pe care studentul o întâlneşte în rest, NMCC-ul pune studentul în situaţia de a fi independent, de a-şi expune propriile păreri şi abordări, departe de siguranţa aparentă a sălii de curs. Acest beneficiu, esenţial pentru formarea viitorilor avocaţi, procurori, magistraţi este motivul pentru care un asemenea eveniment reprezintă o ocazie rară şi, în acelaşi timp, oportună. Desfăşurat în colaborare cu profesorii de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, care vor furniza speţa şi expertiza necesară pentru a juriza, procesul va implica echipe de studenţi din cadrul facultăţilor de drept din toata ţara. Evenimentul se va desfăşura în faţa unui public avizat, alţi studenţi, dar şi profesori, putând urmări evoluţia colegilor lor.

CARE SUNT ETAPELE COMPETIŢIEI?

Competiţia se va desfăşura în trei etape. Etapa I constă în redactarea de memorii scrise pornind de la speţa publicată. Pe baza acestor memorii, vor fi selecţionate cele 8 echipe care vor participa la etapa a II-a a concursului ce constă în pledoarii orale pe baza speţei publicate. Aceste opt echipe vor susţine cauza, pe rând, din perspectiva ambelor părţi la proces pentru a asigura echilibrul competiţiei.
Etapa a III-a (finala) constă în pledoarii orale pe baza unei a doua speţe. Meciul finalei va fi disputat între echipa câştigătoare din etapa a II-a desfăşurată la Arad şi cea din etapa a II-a desfăşurată la Timişoara. Evenimentul se va desfăşura pe patru zile, de joi până duminică. Avem în vedere un număr de 8 echipe – fiecare Grup Local din cadrul ELSA România poate să trimită 1 sau 2 echipe. Dacă numărul de echipe este mult mai mare, se va realiza o selecţie pe baza memoriilor scrise ale fiecărei echipe (etapa I). În prima zi, joi, va avea loc sosirea participanţilor în cele 2 oraşe. Mai precis, se vor trage la sorţi cele 4 echipe care merg la Arad şi, respectiv, cele 4 care merg la Timişoara pentru etapa a II-a. A doua zi, vineri, va avea loc etapa a II-a a concursului – 4 echipe vor pleda la Arad, iar 4 echipe la Timişoara. După cuvântul de deschidere, se vor trage la sorţi meciurile echipelor.

Organizator: ELSA Timişoara – departamentul Activităţi Academice în colaborare cu ELSA Arad – departamentul Activităţi Academice
Coordonator Timişoara: Lungu Anuţa – Vicepreşedinte al departamentului Activităţi Academice
Pagina web: http://timisoara.elsa.ro
Adresă de email: vpaa@timisoara.elsa.ro
Număr de contact: 0727449733

:: Regulamentul competiției

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti