Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Ministrul Educației despre internship-ul studenților


8 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a declarat joi, 4 aprilie, in cadrul unei dezbateri organizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti impreuna cu Universitatea Romano-Americana, cu tema „Este timpul meu – campanie de orientare si consiliere in cariera”, ca practica in universitatile din Romania reprezinta o simpla adeverinta si ca vrea ca aceasta sa devina competenta obligatorie, pentru inceput in facultati.

Remus Pricopie: „Nu sunt de acord ca studentii sa lucreaze in timpul facultatii, pentru ca dilueaza din nivelul pregatirii academice. Dar ce sa faca studentul, pentru ca, din pacate, sistemul de credite pe care am incercat sa-l deschid cu Banca Mondiala cand eram secretar de stat s-a inchis cand a inceput criza financiara. Vom incerca sa-l reluam acum. Pentru ca, in mod normal, un student trebuie sa aiba posibilitatea sa studieze. Si daca nu are bani, sa aiba posibilitatea sa aiba un imprumut din partea statului.

In chestiunea cu experinta, este foarte complicat sa gestionezi cerintele si interesele firmelor. Scoala poate insa sa dea un raspuns prin introducerea acelei componente de internship. Folosesc acest termen nu pentru a va arata ca stiu ce inseamna internship, ci pentru a ma detasa de cuvantul de practica. Pentru ca in Romania practica inseamna o adeverinta, pe cand internship este cu totul altceva. (…)

Acum incercam sa introducem aceasta notiune de internship in scoli ca o componenta obligatorie de formare, ceea ce ii va permite unui student sa aiba si experinta. Nu am coborat la nivelul liceului, dar vom vedea.”

Declaratia a fost facuta in cadrul unei dezbateri la care au participat elevi si profesori din mai multe licee bucurestene, rectorul Universitatii Romano-Americane, Ovidiu Folcut, si decanul Facultatii de Drept, Mihaela Pruna Jitea.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a participat la dezbaterea cu tema „Este timpul meu – campanie de orientare şi consiliere în carieră”, organizată în „Săptămâna altfel” de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, împreună cu Universitatea Româno-Americană. La dezbatere au fost prezenţi elevi şi profesori din mai multe licee bucureştene, rectorul Universităţii Româno-Americane, Ovidiu Folcuţ, şi decanul Facultaţii de Drept, Mihaela Prună Jitea.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii