Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Majorarea capitalului Băncii Europene de Investiţii


08.04.2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 100 din 6 aprilie 2013 a fost publicată Decizia Consiliului Guvernatorilor din 31 decembrie 2012 privind majorarea capitalului Băncii Europene de Investiții.

Decizia vine ca o urmare a faptului că la data de 1 iulie 2013, după intrarea în vigoare a Tratatului de aderare a Croației, aceasta ţară va deveni membră a băncii. Astfel, se va lua în considerare o nouă majorare de capital, cu scopul de a menține proporția dintre cota de participare a Croaţiei la capitalul băncii și produsul intern brut al acesteia în cadrul Uniunii Europene.

În acest context, Decizia stabileşte că începând cu data de 31 decembrie 2012, capitalul băncii se va majora după cum urmează: capitalul subscris de statele membre se majorează în mod proporțional cu 10 miliarde EUR, respectiv de la 232 392 989 000 EUR la 242 392 989 000 EUR. În acelaşi timp, Decizia prezintă şi modul în care se va distribui contribuţia totală la capital între statele membre.

De asemenea, se menţionează o creştere a cotei care urmează a fi vărsată de statele membre, de la 5 la 8,919255272 procente din capitalul subscris, iar fiecare stat membru va vărsa cota sa de participare la majorarea de capital până la data de 31 martie.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro