Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Majorarea capitalului Băncii Europene de Investiţii
08.04.2013 | Adina-Elena OPREA

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 100 din 6 aprilie 2013 a fost publicată Decizia Consiliului Guvernatorilor din 31 decembrie 2012 privind majorarea capitalului Băncii Europene de Investiții.

Decizia vine ca o urmare a faptului că la data de 1 iulie 2013, după intrarea în vigoare a Tratatului de aderare a Croației, aceasta ţară va deveni membră a băncii. Astfel, se va lua în considerare o nouă majorare de capital, cu scopul de a menține proporția dintre cota de participare a Croaţiei la capitalul băncii și produsul intern brut al acesteia în cadrul Uniunii Europene.

În acest context, Decizia stabileşte că începând cu data de 31 decembrie 2012, capitalul băncii se va majora după cum urmează: capitalul subscris de statele membre se majorează în mod proporțional cu 10 miliarde EUR, respectiv de la 232 392 989 000 EUR la 242 392 989 000 EUR. În acelaşi timp, Decizia prezintă şi modul în care se va distribui contribuţia totală la capital între statele membre.

De asemenea, se menţionează o creştere a cotei care urmează a fi vărsată de statele membre, de la 5 la 8,919255272 procente din capitalul subscris, iar fiecare stat membru va vărsa cota sa de participare la majorarea de capital până la data de 31 martie.

Adina Elena OPREA


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.