Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

INFO-DNA, 8 aprilie 2013
08.04.2013 | Paula VÂRBAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. D.N.A. – Serviciul teritorial Cluj
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

V.A.S., asociat la SC Mivalis Company SRL Gilau, judetul Cluj, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de evaziune fiscala, in forma continuata,

SC MIVALIS COMPANY SRL Gilau, persoana juridica, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de evaziune fiscala, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 18 septembrie 2010 – 31 decembrie 2011, inculpatul V.A.S., in calitate de asociat la SC Mivalis Company SRL, dupa ce a vandut pe teritoriul Romaniei 433 de autoturisme second – hand achizitionate din tari din spatiul intracomunitar, nu a consemnat in actele depuse la administratia financiara deconturile privind taxa pe valoarea adaugata si nu a inregistrat in contabilitatea firmei sale veniturile aferente vanzarilor de autovehicule comercializate 19 noiembrie 2010 – 31 decembrie 2011.
In aceasta modalitate, inculpatul V.A.S. a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu in valoare totala de 5.329.849 lei (echivalentul a aproximativ 1.254.082 euro) reprezentand taxa pe valoare adaugata si impozitul pe venitul suplimentar.

Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Cluj se constituie parte civila cu suma totala de 6.482.795 lei, reprezentand TVA, impozit pe venitul suplimentar si penalitatile calculare la aceste sume.
Nu s-au luat masuri asiguratorii in vederea recuperarii acestui prejudiciu intrucat nu au fost identificate bunuri in proprietatea celor doi inculpati.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

***

Trafic de influenta, spalare de bani, fals intellectual si marturie mincinoasa. Trimitere in judecata. D.N.A. – Serviciul teritorial Oradea

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

G.G., in stare de arest preventiv, persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– trafic de influenta,
– spalare de bani,
– participatie improprie la infractiunea de fals intelectual
si

M.A., persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de marturie mincinoasa.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada mai–august 2012, inculpatul G.G. a pretins si primit de la un denuntator, in mai multe transe, sumele totale de 22.550 euro si 70.100 lei, lasand sa se creada ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie din cadrul Ministerului de Interne, prin intermediul carora va obtine o solutie favorabila intr-un dosar penal in care era cercetat denuntatorul si vor radia din cazierul judiciar al acestuia o pedeapsa cu inchisoare aplicata in anul 2010.
Pentru a ascunde adevarata provenienta a sumelor primite, inculpatul G.G. a incheiat doua contracte de imprumut in forma autentica, inducandu-l in eroare pe notarul public cu privire la realitatea tranzactiilor de imprumut.
Cu ocazia audierii in calitate de martor in acest dosar penal, inculpatul M.A. a facut declaratii mincinoase in scopul de a-l ajuta pe inculpatul G.G..
In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor inculpatului G.G..

La data de 15 martie 2013, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventiva a inculpatului G.G. pe un termen de 29 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate