Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Avocatul Poporului ref. petițiile angajaților rețelei medicale feroviare CFR
10.04.2013 | Sergiu ȘERBAN

Secţiuni: CCR, Content, Drept constitutional, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 4 aprilie 2013, Avocatul Poporului a dat publicității un comunicat de presă în ceea ce privește cele peste 200 de petiții depuse de către angajații rețelei medicale feroviare CFR.

Prin intermediul acestor petiții este solicitată sesizarea directă a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvenului nr. 8/2003 privind reorganizarea rețelei sanitare proprii a Ministerului Transporturilor și pentru modificarea Legii nr. 25/2006 privind reforma în domeniul sănătății, referitoare la trecerea a 13 spitale CFR din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Ministerului Sănătății, respectiv desființarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului și preluarea personalului acesteia de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București sau de către casele de asigurări de sănătate județene.

Această critică de neconstituționalitate vizează încălcarea dispozițiilor art. 115 alin. (4) din Constituție, din prisma lipsei situației extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată și prin nemotivarea urgenței și oportunității desființării CASMTCT.

Față de petițiile formulate, Avocatul Poporului apreciază că nu este cazul sesizării Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvenului nr. 8/2013, deoarece nu s-au constatat încălcări ale dreptului la muncă sau lipsa măsurilor de protecție și de garantare a posturilor și funcțiilor în care salariații rețelei sanitare ai Ministerului Transporturilor sunt încadrați.

Sergiu ŞERBAN
student Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti