Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat HG privind înființarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF Târgu Mureş


11 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Curtea de Apel Targu Mures a decis anularea HG nr. 230/27.03.2012 privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures. Hotararea prevedea programe in limbile romana, maghiara si engleza.

Anuta Liliac, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Targu Mures: „A fost admisa actiunea reclamantului UMF Targu Mures si a fost anulata HG 230 din 27 martie 2012. Decizia pe fond este atacabila cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 15 zile de la comunicarea sa catre parti.”

Kelemen Hunor, presedintele UDMR: „Consider ca anularea HG privind infiintarea unei noi facultati in cadrul UMF Targu Mures a fost o decizie politica a instantei Curtii de Apel, un fel de abuz din partea instantei, pentru ca aceasta hotarare de Guvern este in aplicarea legii si nu trece peste lege. In momentul in care Senatul UMF Targu Mures nu a respectat si nu a aplicat legea, era normal ca Guvernul, pentru ca este guvern sa vegheze asupra aplicarii legilor in aceasta tara, a adoptat o HG.

Minoritatile nationale, minoritatea maghiara, nu asteapta de la Senatul universitatii respectarea drepturilor minoritatilor nationale privind invatarea in limba materna, ci de la Guvern, de la institutiile politice, de la Parlament. Cred ca acea HG era o hotarare corecta, justa si era in aplicarea legii, si nu in afara ei.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică