Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Reglementări privind monitorizarea respectării normelor de conduită de către funcţionarii publici
12.04.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 207 din data 11 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr. 1200/2013 privind monitorizarea respectarii normelor de conduita de catre functionarii publici si a implementarii procedurilor disciplinare.

Actul normativ reglementeaza procesul de monitorizare de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a respectarii normelor de conduita de catre functionarii publici, precum si a implementarii procedurilor disciplinare in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.

Procesul de monitorizare se desfasoara cu respectarea urmatoarelor etape:
– reglementarea instructiunilor de completare, transmitere si colectare periodica, in formate standard de raportare, a informatiilor relevante privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici si implementarea procedurilor disciplinare in cadrul autoritatilor si institutiilor publice;
– stabilirea persoanelor responsabile din cadrul fiecarei autoritati si institutii publice;
– completarea si transmiterea de catre persoanele responsabile a informatiilor relevante privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici si implementarea procedurilor disciplinare;
– colectarea periodica de catre Agentie, in formate standard de raportare, a informatiilor relevante privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici si implementarea procedurilor disciplinare;
– analiza informatiilor si elaborarea de catre Agentie a rapoartelor de monitorizare a respectarii normelor de conduita de catre functionarii publici si a implementarii procedurilor disciplinare in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.

Completarea si colectarea informatiilor privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici, precum si a celor privind implementarea procedurilor disciplinare se fac in mod unitar, pe baza formatelor standard de raportare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti