Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Reglementări privind monitorizarea respectării normelor de conduită de către funcţionarii publici


12 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 207 din data 11 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr. 1200/2013 privind monitorizarea respectarii normelor de conduita de catre functionarii publici si a implementarii procedurilor disciplinare.

Actul normativ reglementeaza procesul de monitorizare de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a respectarii normelor de conduita de catre functionarii publici, precum si a implementarii procedurilor disciplinare in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.

Procesul de monitorizare se desfasoara cu respectarea urmatoarelor etape:
– reglementarea instructiunilor de completare, transmitere si colectare periodica, in formate standard de raportare, a informatiilor relevante privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici si implementarea procedurilor disciplinare in cadrul autoritatilor si institutiilor publice;
– stabilirea persoanelor responsabile din cadrul fiecarei autoritati si institutii publice;
– completarea si transmiterea de catre persoanele responsabile a informatiilor relevante privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici si implementarea procedurilor disciplinare;
– colectarea periodica de catre Agentie, in formate standard de raportare, a informatiilor relevante privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici si implementarea procedurilor disciplinare;
– analiza informatiilor si elaborarea de catre Agentie a rapoartelor de monitorizare a respectarii normelor de conduita de catre functionarii publici si a implementarii procedurilor disciplinare in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.

Completarea si colectarea informatiilor privind respectarea normelor de conduita de catre functionarii publici, precum si a celor privind implementarea procedurilor disciplinare se fac in mod unitar, pe baza formatelor standard de raportare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii