Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Răzvan-Horaţiu Radu a participat la seminarul „2013 – anul european al cetăţenilor”


15 aprilie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Vineri, 12 aprilie, Răzvan-Horaţiu Radu, Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a participat astăzi, 12 aprilie 013, la seminarul cu tema „2013 – anul european al cetăţenilor”, potrivit unui comunicat al MAE.

Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului Argeş, în colaborare cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

A fost subliniată importanţa dreptului de a petiţiona în cadrul instituţional european, precum şi necesitatea identificării elementelor relevante ale unei petiţii, atunci când aceasta este înaintată autorităţilor publice, în scopul primirii unui răspuns fundamentat.

Răzvan-Horaţiu Radu a susţinut o prezentare a mecanismului european SOLVIT şi a modalităţilor de sprijin al cetăţenilor europeni, care întâmpină dificultăţi în aplicarea dreptului european de către administraţia unui stat membru. SOLVIT este, în primul rând, un mecanism în sprijinul cetăţenilor şi al întreprinderilor, prin obţinerea de soluţii rapide şi pragmatice pentru realizarea efectivă a drepturilor acestora şi asigurarea funcţionării eficiente a Pieţei interne.

 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro