Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ELSA Timișoara. Concurs de procese simulate pe ramura Dreptului penal, etapa locală
16.04.2013 | Oana SUBA

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Studenții Facultății de Drept și Științe Administrative din Timișoara au decis să sprijine într-o manieră specifică proiectul „Școala altfel”. Astfel, joi, 4 aprilie 2013, un număr mare de juriști în formare s-au dovedit dornici de a lua parte la un eveniment care a avut drept scop transpunerea în practică a bagajului de cunoștințe dobândite pe parcursul anilor de studii. Cel mai dificil lucru este, cu siguranță, a selecta din multitudinea de informații exact pe cele potrivite în vederea soluționării unei spețe, iar antrenamentul și experiența sunt singurele căi înspre reușită. Echipa Activități Academice din cadrul ELSA Timișoara dorește să își aducă aportul în formarea și dezvoltarea studenților și astfel s-a născut ideea unui nou CONCURS DE PROCESE SIMULATE (Moot Court Competition), de această dată însă pe ramura Dreptului penal.

Partener media: JURIDICE.ro

Dreptul penal a reprezentat întotdeauna o atracție atât pentru cunoscători, cât și pentru necunoscători, datorită consecințelor pe care le atrage săvârșirea unei infracțiuni. Pentru a spori acest interes, speța aleasă a fost una reală, pe tema Infracțiuni contra persoanei, iar cadrul, Curtea de Apel Timișoara, a adus cu sine și tensiunea din sala de judecată.

Conținutul speței a fost unul deosebit de interesant și anume uciderea unei persoane de către alte două, iar apoi tranșarea cadavrului și încercarea de a ascunde urmele infracțiunii. Cele șase echipe înscrise au formulat memorii pentru ca, în final, doar trei dintre ele să fie alese pentru a pleda. Participanții au reprezentat fie Ministerul Public, fie câte unul dintre cei doi inculpați. Atât jurizarea memoriilor cât și alegerea celei mai bune echipe și a celui mai bun pledant au căzut în sarcina unui complet „specializat” format din trei avocați: Flaviu Ciopec, Adrian Fanu-Moca și Daniel Ovidiu Sabou.

Cea mai bună echipă, formată din studenții Gianni Pascu și Iulia Kiszely, va reprezenta Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Timişoara la etapa națională a acestui concurs, organizată la Timișoara și la Arad, în 18-21 aprilie 2013.

Interesul studenților, pasiunea cu care își desfășoară sarcinile și dorința aprigă de a evolua sau de a convinge completul de judecată sunt dovezi suficiente pentru a putea susține că acest tip de evenimente deschid porțile unui viitor strălucit. Pentru noi, aceasta reprezintă adevărata „Școală altfel”.

Oana SUBA
membru al departamentului Activităţi Academice din cadrul ELSA Timişoara

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti