Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Reglementarea utilizării tehnologiei dronelor


16 aprilie 2013 | Mădălina MUNTEANU
Secţiuni: Drept civil, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Eric Schimdt, președintele companiei Google, militează pentru reglementarea utilizării tehnologiei dronelor în scopuri civile, arătându-se îngrijorat în privința securității și respectării vieții private.

Versiunea în miniatură a aparatului folosit de armată ar putea fi utilizat în scDroneopuri nepotrivite; de exemplu, doi vecini care se ceartă n-ar ezita să apeleze la drone pentru a-și „invada” reciproc proprietatea. De asemenea, dronele ar putea ajunge cu ușurință la teroriștii care utilizează noile tehnologii.

Deși nu contestă necesitatea existenței dronelor în armată, Schmidt susține că nu ar trebui ca posibilitatea de a purta un război să fie la îndemâna fiecărei ființe umane. Astfel, potrivit BBC, președintele Google cere reglementarea prin lege a utilizării dronelor în spațiul civil.

Dronele de mici dimensiuni, precum camere de filmat zburătoare, sunt deja disponibile oriunde în lume, recent fiind consemnată utilizarea unor astfel de dispozitive în alte scopuri decât cele militare, ca de exemplu pentru detectarea braconierilor în statul indian Assam. SUA și Israelul sunt lideri mondiali în utilizarea dronelor ca arme de război, dar și ca instrumente de supraveghere.

FAA (Federal Aviation Administration) din SUA analizează o modalitate prin care dronele comerciale sau avioanele teleghidate pot fi introduse în siguranță în spațiul aerian american.

Mădălina MUNTEANU
Student, Facultatea de Drept, Universitatea Romano-Americana

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro