Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Robert Marius Cazanciuc: Avem priorităţi legate de coduri, avem priorităţi legate de MCV


17.04.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Robert Marius Cazanciuc, a declarat luni, 15 aprilie, ref. la momentul preluării oficiale a mandatului de ministru al justiţiei, potrivit unui comunicat al MJ: „Mulţumesc foarte mult. Aş vrea, în primul rând, să vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Mă onorează şi mă obligă. Aş vrea, în același timp, să mulţumesc colegilor din Ministerul Afacerilor Externe, care au fost patru ani alături de mine şi care, cu siguranţă, mă vor ajuta şi în perioada următoare, mai ales în ceea ce priveşte Mecanismul de Coordonare şi Verificare.

Prim-ministrul mi-a uşurat destul de mult sarcina, ca ministru interimar al justiţiei, în sensul că ştie deja destul de bine problemele ministerului, problemele sistemului, în aşa fel încât vom avea cu siguranţă un dialog bazat pe date reale, astfel încât să putem împreună să propunem soluţii.

Soluţii, evident, pentru termene mai scurte în instanţă, pentru a încerca să facem mai credibil sistemul. Vin din sistem, cunosc foarte mulţi oameni de valoare şi am încredere că, dispunând şi de resursele necesare, vom reuşi acest lucru. Avem priorităţi legate de coduri, avem priorităţi legate de MCV. Sunt lucruri de îndeplinit în cadrul MCV-ului, dar aş vrea ca, dincolo de îndeplinirea obligaţiilor noastre faţă de partenerii europeni, să contribui la dezvoltarea unei relaţii oneste, de încredere cu partenerii europeni, nu vreau doar să îndeplinim formal anumite lucruri, vrem să câştigăm încrederea partenerilor europeni prin lucrurile arătate aşa cum sunt ele, deschis, cu onestitate, cum spuneam, pentru a dezvolta o relaţie pe termen lung, cel puţin din perspectiva Ministerului Justiţiei.

Discutăm de Ministerul Justiţiei, care are anumite competenţe legale. Voi încerca, în limita acestor competenţe, să dezvolt o relaţie solidă cu CSM-ul, cu asociaţiile de magistraţi, cu Parlamentul, pentru că este nevoie de un sistem normativ, cred, predictibil, bine pus la punct, în aşa fel încât norma să fie în slujba cetăţeanului şi să nu fie resimţită uneori ca pe o apăsare, pentru că nu a fost suficient de bine elaborată sau nu a fost suficient de clar pusă în pagină, în aşa fel încât să fie corect înţeleasă, atât de către profesioniştii sistemului, cât mai ales de către cetăţeni.

O să vorbesc mai în detaliu, în perioada următoare, despre priorităţile ministerului, după ce voi avea întâlniri cu secretarii de stat din Ministerul Justiţiei, după ce vom stabili împreună cu colegii din Guvern ce poate să facă Ministerul Justiţiei, pentru a contribui la un sistem normativ coerent, închegat şi bine pus la punct. Cam atât aş fi vrut să spun în această seară.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro