Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Prima sesiune de formare profesională în cadrul proiectului „Etică, integritate şi transparenţă în sistemul de probaţiune din România”


17 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Justiţiei a organizat la Bucureşti, în perioada 15–16 aprilie 2013, prima sesiune de formare profesională în cadrul proiectului „Etică, integritate şi transparenţă în sistemul de probaţiune din România”, finanţat prin Programul Statul de Drept Europa de Sud – Est al Fundaţiei Konrad Adenauer, potrivit unui comunicat al MJ.

Prezentările au fost susţinute de doi experţi, conferenţiari universitari la Universităţile „Babeş-Bolyai” şi „Al. I. Cuza”.

S- discutat despre aspecte referitoare la integritate, transparenţă, deontologie şi etică profesională aplicate sistemului de probaţiune, precum: probleme de etică şi deontologie care pot apărea în exercitarea activităţii de probaţiune (în legătură cu relaţiile ierarhice dintre persoanele aflate în evidenţa serviciilor de probaţiune şi relaţiile construite cu personalul din sistemul judiciar şi partenerii din comunitate), incompatibilităţi şi conflicte de interese, identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor specifice activităţii de probaţiune, rolul şefului serviciului de probaţiune în conştientizarea şi responsabilizarea echipei cu privire la valorile şi principiile etice, regulile de conduită, prevenţia şi lupta împotriva corupţiei.

La eveniment au participat Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept Europa de Sud – Est al Fundaţiei Konrad Adenauer, Iuliana Cărbunaru, director al Direcţiei Probaţiune, alături de şefii serviciilor de probaţiune din 21 de judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii