Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Prima sesiune de formare profesională în cadrul proiectului „Etică, integritate şi transparenţă în sistemul de probaţiune din România”

17.04.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Ministerul Justiţiei a organizat la Bucureşti, în perioada 15–16 aprilie 2013, prima sesiune de formare profesională în cadrul proiectului „Etică, integritate şi transparenţă în sistemul de probaţiune din România”, finanţat prin Programul Statul de Drept Europa de Sud – Est al Fundaţiei Konrad Adenauer, potrivit unui comunicat al MJ.

Prezentările au fost susţinute de doi experţi, conferenţiari universitari la Universităţile „Babeş-Bolyai” şi „Al. I. Cuza”.

S- discutat despre aspecte referitoare la integritate, transparenţă, deontologie şi etică profesională aplicate sistemului de probaţiune, precum: probleme de etică şi deontologie care pot apărea în exercitarea activităţii de probaţiune (în legătură cu relaţiile ierarhice dintre persoanele aflate în evidenţa serviciilor de probaţiune şi relaţiile construite cu personalul din sistemul judiciar şi partenerii din comunitate), incompatibilităţi şi conflicte de interese, identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor specifice activităţii de probaţiune, rolul şefului serviciului de probaţiune în conştientizarea şi responsabilizarea echipei cu privire la valorile şi principiile etice, regulile de conduită, prevenţia şi lupta împotriva corupţiei.

La eveniment au participat Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept Europa de Sud – Est al Fundaţiei Konrad Adenauer, Iuliana Cărbunaru, director al Direcţiei Probaţiune, alături de şefii serviciilor de probaţiune din 21 de judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate