Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificări cu privire la activitatea evaluatorilor autorizaţi

17.04.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 213 din data de 15 aprilie 2013 a fost publicata Legea nr. 99/2013 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor.

Legea aproba OG nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor, cu urmatoarele modificari:

Denumirea „Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania” din cuprinsul OG nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor se inlocuieste cu denumirea „Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania”.

Pentru dobandirea calitatii de membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania de catre o persoana juridica, nu mai este necesara conditia ca majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie evaluatori autorizati si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale, aceasta conditie fiind eliminata din actul normativ.

De asemenea, consiliul de administratie al societatii comerciale nu mai trebuie sa fie ales in majoritate dintre actionarii sau asociatii evaluatori autorizati, noua lege stabilind ca cel putin un membru al consiliului de administratie sau administratorul unic al societatii reglementate de Legea nr. 31/1990, sa detina calitatea de evaluator autorizat.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week