Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Măsuri pentru combaterea traficului ilegal de arme
17.04.2013 | Adina-Elena OPREA

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C107 din 13 aprilie 2013 a fost publicată Decizia Comisiei din 11 aprilie 2013 de instituire a unui grup de experți privind măsurile de combatere a traficului ilegal de arme de foc în vederea salvgardării securității interne a UE („Grupul de experți privind armele de foc”).

Măsura luată prin decizia amintită face parte din procesul de evoluţie a politicilor Uniunii Europene în materie de securitate internă.

Grupul de experţi privind armele de foc va oferi consultanţă Comisiei cu privire  la orice aspect legat de traficul de arme de foc relevant pentru prevenirea, investigarea, depistarea și urmărirea penală a infracțiunilor grave.

Printre sarcinile pe care le va avea grupul regăsim:

– stabilirea unui dialog şi a unui schimb de experienţă privind măsurile existente şi viitoare  de combatere a traficului ilegal de arme de foc;

– realizarea unui schimb de informații cu privire la evoluția tehnologiilor legate de armele de foc și a cerințelor legitime ale autorităților competente în materie de securitate internă din statele membre care sunt relevante pentru aplicarea legislației UE și a dispozițiilor relevante din convențiile internaționale referitoare la traficul illegal;

– monitorizarea evoluției politicii referitoare la combaterea traficului ilegal de arme de foc și identificarea dificultăților apărute la nivel național sau transfrontalier în ceea ce privește punerea în aplicare a legislației UE și a dispozițiilor relevante din convențiile internaționale;

– identificarea celor mai bune practici pentru combaterea traficului ilegal de arme de foc.

Decizia a fost adoptata la Bruxelles la 11 aprilie 2013 şi se aplică pentru o perioadă de 5 ani de la momentul adoptării.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Secţiuni: Content, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO