Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Google, obligat la despăgubiri de un tribunal din Tokio


18 aprilie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Cyberlaw

Un cetăţean de origine japoneză a dat în judecată compania Google după ce a observat că atunci când îşi tasta numele pe motorul de căutare Google Japonia, acesta sugera o trimitere către un grup de infractori acuzaţi de viol, informează leparisien.fr.

Într-o primă etapă, reclamantul obţinuse anul trecut un ordin judecătoresc prin care Google era obligată să corecteze asocierea greşită. Văzând însă că situaţia se agravează şi considerând că asocierea respectivă îi  aduce un mare prejudiciu de imagine, japonezul a decis să dea compania în judecată, cerând daune şi scoaterea legăturii defăimătoare care se face automat la tastarea numelui său.

Drept urmare, un tribunal din Tokio a decis ca Google să-i plătească japonezului echivalentul a 300.000 de yeni (circa 2.300 de euro) pentru prejudiciul adus, aceasta fiind prima sentinţă de acest gen dată în Japonia împotriva companiei IT.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică