Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la noțiunea de „publicitate înșelătoare și publicitate comparativă”
18.04.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Media & Publicitate, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Instanța supremă italiană se întreabă dacă Directiva 2006/114/CE trebuie interpretată în sensul că se referă la publicitatea care trebuie să fie, în același timp, atât înșelătoare, cât și comparativă ilegală sau la două fapte ilicite distincte și relevante în mod autonom, care sunt publicitatea înșelătoare și, respectiv, publicitatea comparativă ilegală. (C-52/13 Posteshop)

Situația de fapt:

1. noțiunea „publicitate înșelătoare și publicitate comparativă”

2. reglementarea națională prin care se interzice publicitatea care este, în același timp, și înșelătoare și comparativă ilicită și prin care se prevede, de asemenea, că publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă sunt două fapte ilicite distincte.

Dispoziții incidente: Directiva 2006/114/CEE.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti