Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații
 1 comentariu

Narcisa Oprea, partener Schoenherr: “Oferta Publică Secundară a Transgaz – un mult aşteptat succes în piaţa de capital românească”

18 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

Firma de avocatura Schoenherr si Asociatii SCA a contribuit alaturi de Sindicatul de Intermediere format din Raiffeisen Capital & Investment, Wood&Co si BT Securities la succesul ofertei publice secundare prin care Statul Roman a vandut 15% din actiunile Transgaz, aceasta fiind cea mai mare oferta publica de vanzare de actiuni finalizata cu succes in Romania.

“Elementele de noutate aduse de oferta secundara Transgaz, menite sa apropie structura acesteia de standardele si practicile internationale, ne-au adus provocari profesionale noi fata de rolul clasic al avocatilor intr-un astfel de proiect. Intre elementele de noutate se numara metoda de determinare a pretului (book-building), metoda de alocare calitativa, posibilitatea de realocare intre transe, structurarea transelor, book inchis. Efortul investit in promovarea si implementarea elementelor de noutate atat de echipa Schoenherr, cat si de membrii Sindicatului de Intermediere a fost recompensat de interesul crescut al investitorilor fata de oferta secundara Transgaz,” a declarat Narcisa Oprea, partener la Schoenherr.

Echipa Schoenherr si Asociatii a asistat Sindicatul de Intermediere din noiembrie 2011, de-a lungul etapelor de negociere a contractului de servicii de investitii, analiza juridica a Transgaz, redactarea prospectului si structurarea ofertei. Totodata, Schoenherr si Asociatii in colaborare cu Sindicatul de Intermediere a analizat cadrul juridic relevant si acolo unde a fost cazul a formulat propuneri de modificari legislative menite sa flexbilizeze cadrul normativ. Consultantii legali ai Ministerului Economiei prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie au fost avocatii de la Musat si Asociatii.

Oferta s-a incheiat cu succes in data de 16 aprilie 2013, Statul Roman urmand sa incaseze suma de 315 milioane RON.

Echipa de avocati a Schoenherr si Asociatii a inclus 12 avocati, din care 8 avocati au fost implicati in exercitiul de due diligence, iar 4 avocati au gestionat aspectele specifice pietei de capital. Coordonarea de ansamblu a proiectului a fost asigurata de Narcisa Oprea si Veronica Alexeev.

Narcisa Oprea este partener al biroului Schoenherr din Bucuresti 2008. Narcisa, premiata in 2009 si in 2011 in randul celor mai buni avocati din domeniu din Romania, are peste 15 ani de experienta pe piata de capital. A fost implicata in numeroase tranzactii, listari de referinta si emisiuni de obligatiuni. Narcisa sustine cursuri cu privire la piata de capital la Universitatea Financiar Bancara, este formator autorizat pentru cursurile de brokeri si consultanti de investitii si un lector activ in cadrul seminariilor si conferintelor organizate de Institutul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti.

Citeşte mai mult: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică