« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificări cu privire la organizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii
22.04.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 224 din data 18 aprilie 2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 63/2001 privind infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C.

Odonanta de urgenta aduce urmatoarele modificari Ordonantei Guvernului nr. 63/2001 privind infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C.:

– incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, directiile regionale din structura organizatorica a Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C. isi schimba denumirea in inspectorate regionale in constructii, unitati fara personalitate juridica, iar compartimentele de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii existente la nivelul judetelor devin inspectorate judetene in constructii, unitati fara personalitate juridica;

– conducatorii inspectoratelor regionale, respectiv ai inspectoratelor judetene vor fi numiti de ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice;

– transformarea posturilor personalului contractual incadrat in structura organizatorica a Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C., care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, in functii publice,  in conformitate cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu pastrarea drepturilor salariale;

– se stabilesc actele normative subsecvente prin care se vor aproba atributiile generale si specifice, structura organizatorica, numarul maxim de posturi, normarea parcului auto si a consumului de carburanti, precum si statul de functii.

Reamintim ca, potrivit OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative, Inspectoratul de Stat in Constructii – I.S.C. a trecut din subordinea Guvernului si coordonarea prim-ministrului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

 
Secţiuni: C. administrativ, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD