« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Declaraţia comună a Consiliului Superior al Magistraturii din România şi a Consiliului Judiciar Suprem din Republica Bulgaria privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi sprijinul reciproc al celor două Consilii pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de MCV
23.04.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 22 aprilie, potrivit unui comunicat, Consiliul Superior al Magistraturii din România (CSM)  şi Consiliul Judiciar Suprem din Republica Bulgaria (CJS) au adoptat în cursul lunii aprilie 2013 o Declaraţie comună privind sprijinul reciproc pentru îndeplinirea obiectivelor asumate  în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

În cursul lunii aprilie, textul declaraţiei comune a fost aprobat de Plenul fiecăruia din cele două Consilii judiciare, având la bază forma convenită de cele două părţi cu ocazia întâlnirilor de lucru ale reprezentanţilor CSM la Bucureşti, în perioada 26-27 noiembrie 2012, precum şi la Veliko Tarnovo (Bulgaria) în perioada 8-9 aprilie 2013.

Prin declaraţia comună, CSM  şi CJS au notat utilitatea Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi au subliniat faptul că cele două sisteme judiciare au realizat progrese importante în cadrul acestui mecanism.

Reafirmând valorile comune, cele două Consilii declară intenţia de a colabora prin acţiuni de informare, consultare, dar şi de a-şi acorda sprijin reciproc în realizarea obiectivelor MCV, astfel încât, prin eforturi susţinute ale tuturor factorilor implicaţi din cele două ţări, să fie îndeplinite cât mai curând posibil toate obiectivele de referinţă, desăvârşind astfel integrarea europeană a celor două state.

În acest context, cele două Consilii salută publicarea de Comisia Europeană la data de 27.03.2013 a Comunicării referitoare la Tabloul de bord privind sistemele judiciare din UE şi îşi exprimă interesul şi deschiderea faţă de evoluţia acestui instrument, cu atât mai mult cu cât în aceste zile se discută în Consiliul Afaceri Generale de la Luxemburg necesitatea creării la nivelul instituţiilor europene pentru statele membre UE a unui mecanism de verificare a standardelor statului de drept şi independenţei justiţiei.

Cele două Consilii vor informa Comisia Europeană cu privire la Declaraţia comună a Consiliului Judiciar din Bulgaria şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD