« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Norme privind depunerea situaţiilor financiare trimestriale ale instituţiilor publice
23.04.2013 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 229 din data 21 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 505/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2013.

Actul normativ aproba normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2013.

Situatiile financiare care se intocmesc de institutiile publice la finele trimestrelor I, II si III in anul 2013 se compun din: bilant, contul de rezultat patrimonial, situatia fluxurilor de trezorerie, conturi de executie bugetara si anexe la situatiile financiare, care includ politici contabile si note explicative.

Actul normativ mai aduce precizari si cu privire la raportarile financiare lunare, care se depun in anul 2013 de catre autoritatile publice, ministerele si celelalte organe ale administratiei publice centrale, precum si institutiile publice autonome, dintre care mentionam cele referitoare la:
– executia centralizata a bugetelor institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii, aflate in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea lor, inclusiv a activitatilor finantate integral din venituri proprii;
– executia cheltuielilor efectuate de la titlul 56 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”;
– indicatorii din bilant: „Creante comerciale si avansuri”, „Datorii comerciale si avansuri, „Contributii sociale”, „Salariile angajatilor” etc;
– o nota explicativa referitoare la plati restante si arierate.

De asemenea, se detaliaza si raportarile lunare ce trebuie depuse in anul 2013 de unitatile administrativ-teritoriale.

Situatiile financiare trimestriale intocmite de ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale, precum si de directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pentru bugetele locale, se depun la Ministerul Finantelor Publice astfel: pentru trimestrul I – 10 mai, pentru trimestrul II – 12 august, iar pentru trimestrul III – 11 noiembrie 2013.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.