Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Norme privind depunerea situaţiilor financiare trimestriale ale instituţiilor publice


23 aprilie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 229 din data 21 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 505/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2013.

Actul normativ aproba normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2013.

Situatiile financiare care se intocmesc de institutiile publice la finele trimestrelor I, II si III in anul 2013 se compun din: bilant, contul de rezultat patrimonial, situatia fluxurilor de trezorerie, conturi de executie bugetara si anexe la situatiile financiare, care includ politici contabile si note explicative.

Actul normativ mai aduce precizari si cu privire la raportarile financiare lunare, care se depun in anul 2013 de catre autoritatile publice, ministerele si celelalte organe ale administratiei publice centrale, precum si institutiile publice autonome, dintre care mentionam cele referitoare la:
– executia centralizata a bugetelor institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii, aflate in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea lor, inclusiv a activitatilor finantate integral din venituri proprii;
– executia cheltuielilor efectuate de la titlul 56 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”;
– indicatorii din bilant: „Creante comerciale si avansuri”, „Datorii comerciale si avansuri, „Contributii sociale”, „Salariile angajatilor” etc;
– o nota explicativa referitoare la plati restante si arierate.

De asemenea, se detaliaza si raportarile lunare ce trebuie depuse in anul 2013 de unitatile administrativ-teritoriale.

Situatiile financiare trimestriale intocmite de ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale, precum si de directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pentru bugetele locale, se depun la Ministerul Finantelor Publice astfel: pentru trimestrul I – 10 mai, pentru trimestrul II – 12 august, iar pentru trimestrul III – 11 noiembrie 2013.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro