Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Judecătorii ad-interim ai Tribunalului Funcţiei Publice
24.04.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L111 din 23 aprilie 2013 a fost publicată Decizia Consiliului din 22 aprilie privind stabilirea unei liste de trei judecători ad-interim ai Tribunalului Funcţiei Publice.

În primul rând, se impune să precizăm că Protocolul privind Statutul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că rolul judecătorilor ad-interim este acela de a suplini absenţa judecătorilor care, fără a se afla într-o situaţie de invaliditate totală, sunt împiedicaţi să participe la soluţionarea cauzelor pentru o lungă perioada de timp.

Regulamentul (UE, Euratom) nr. 979/2012 privind judecătorii ad-interim ai Tribunalului Funcției Publice a Uniunii Europene statuează că judecătorii sunt aleși dintre foștii membri ai Curții de Justiție a Uniunii Europene care au posibilitatea să stea la dispoziția Tribunalului Funcției Publice, fiind numiţi pentru un mandat de 4 ani cu posibilitatea reînnoirii.

Potrivit aceluiaşi Regulament, Consiliul este cel care hotărăşte în unanimitate lista persoanelor care vor avea calitatea de judecători ad-interim. Astfel, potrivit deciziei amintite, pe lista celor trei judecători ad-interim din cadrul Tribunalului Funcției Publice se regăsesc următoarele nume:

— Dl Haris TAGARAS, fost judecător la Tribunalul Funcției Publice;

— Dl Arjen W.H.MEIJ, fost judecător la Tribunal;

— Dna Verica TRSTENJAK, fost avocat general la Curtea de Justiție și fost judecător la Tribunal.

Decizia a fost adoptată la Luxemburg la 22 aprilie 2013 şi intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti