Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Vizită de studiu şi documentare la Bruxelles & Luxembourg 12–22 iulie 2013


24 aprilie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Asociaţia europeană SIBIU 2020 pentru Educaţie şi Cultură, în colaborare cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – Centrul european de documentare, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti şi Clubul Academic Român din Belgia (CARO) organizează a IX-a ediţie a manifestării

Zilele „Cariere europene-cariere intenaționale”
Vizită de studiu şi documentare la Bruxelles & Luxembourg
12–22 iulie 2013

Grupul de participanţi va fi constituit din studenţi, masteranzi, doctoranzi, cercetători, cadre didactice, persoane implicate în administraţia publică şi în mediul asociativ, cetăţeni cu preocupări în domeniul afacerilor europene şi al relaţiilor internaţionale, tineri profesionişti.

Selecţia participanţilor se va face după următoarele criterii:
– curriculum vitae actualizat (de preferinţă în limba română)
– scrisoare de intenţie adresatǎ organizatorilor (din care să reiasă motivaţia profesională a candidatului, precum şi competenţele care îl recomandă pentru participarea la proiect)
– cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională este obligatorie!

Taxa de participare este 255 euro/persoană şi include:
– cotizaţia anuală ca membru aderent al Asociaţiei şi drepturi de participare (toţi cei care doresc să adere şi/sau să participe la activităţile noastre sunt rugaţi să consulte Statutul şi Regulamentul intern al Asociaţiei)
– programul vizitelor oficiale la instituţii
– transportul dus-întors Bucureşti-Sibiu-Bruxelles cu autocarul
– cazarea în regim demi-pensiune (6 nopţi cu mic-dejun asigurat)
– excursii locale
– cheltuieli organizatorice.

Trimiterea dosarelor de candidatură se face exclusiv pe adresa de e-mail: contact@aes-eas2020.eu.

Înscrierea se face pe baza principiului “Primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile (45), după avizul favorabil al coordonatorilor de proiect. Toţi candidaţii sunt invitaţi să respecte întocmai procedura de înscriere. Nu se acceptă dosare în afara termenului limită.

Vizita de studiu şi documentare la Bruxelles şi Luxembourg cuprinde o serie de activităţi bine definite:
1. familiarizarea participanţilor cu instituţiile/organizaţiile europene şi internaţionale cu sediul la Bruxelles & Luxembourg: Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, NATO, Ambasada României în Regatul Belgiei (rol, structurǎ, principii de funcţionare, activitate, ambianţǎ de lucru). Pe perioada vizitelor oficiale, grupul beneficiază de asistenţă specializată
2. urmărirea, în direct, a dezbaterilor politice şi internaţionale
3. participarea la seminarii şi mese rotunde şi întâlnirea cu specialişti şi diverse personalităţi implicate în viaţa social-politică europeană şi internaţională
4. consultarea de materiale şi fonduri bibliografice – în centre de informare şi documentare, biblioteci, librării –, demersul constituind baza unor dezbateri şi cercetări ulterioare (publicarea de articole şi studii, elaborarea unor lucrări de licenţă, de masterat, teze de doctorat, participarea la dezbateri publice şi ştiinţifice privind instituţiile şi politicile comunitare, încurajându-se astfel cetăţenia europeană proactivă)
5. periplu cultural: Capitale europene (Viena, Bruxelles, Luxembourg, Praga).

Calendar organizatoric
Selecţia dosarelor de candidatură, înscrierea participanţilor, precum şi plata integrală a taxei (22 aprilie – 27 mai).
Reuniuni de informare privind desfăşurarea Vizitei de studiu (iunie).
Deplasarea la Bruxelles (12-22 iulie).

N.B. Taxa de participare, odatǎ achitatǎ, nu mai poate fi restituitǎ. Alte cheltuieli legate de asigurări de sănătate, de sejurul în Belgia (mese, alimentaţie specifică, bani de buzunar, intrări la muzee etc.), precum şi îndeplinirea formalităţilor referitoare la regimul călătoriilor cetăţenilor români în străinătate nu intră în sarcina organizatorilor.

***

Despre noi: L’Association européenne SIBIU2020 pour l’éducation et la culture (Asociația Europeană SIBIU2020 pentru Educație și Cultură) îşi propune să dezbată pe marginea diferitelor subiecte legate de actualitatea europeană şi internaţională şi să răspundă, în mod special, la acele întrebări referitoare la formele de manifestare ale cetăţeniei europene, din perspectivă socio-culturală. Organizaţia este de tipul non profit (association sans but lucratif – asbl) şi are sediul la Bruxelles, în capitala Belgiei şi a Europei, precum şi două sucursale, la Sibiu, respectiv la Rennes (Franţa). AES-EAS 2020 este formată dintr-o echipă de tineri voluntari din mai multe state membre ale UE, cu spirit dinamic şi imaginativ, încurajând un parteneriat activ în scopul creşterii şi transparentizării rolului cetăţeanului în cadrul mecanismului comunitar de luare a deciziilor. În plină criză sistemică mondială, Asociaţia SIBIU2020 promovează formula: educaţie, cultură, tineret, cercetare şi sport, o soluţie pertinentă de relansare a construcţiei europene.

Centrul European de Documentare de pe lângǎ Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (CDE-ULBS), purtând labelul Europe Direct, face parte din reţeaua naţionalǎ a Centrelor europene de documentare (European Documentation Centres), sub tutela Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Prezenta acţiune se înscrie în seria manifestǎrilor anuale derulate sub egida Centrului European de Documentare din Sibiu şi vine în sprijinul unei mai bune înţelegeri a procesului decizional şi a structurilor instituţionale ale Uniunii Europene, încurajând implicarea activǎ a tinerilor şi cetǎţenilor în cadrul mecanismului comunitar.

:: Detalii 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro