Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul pentru atestarea verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici din sectorul gazelor naturale


24 aprilie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 233 din data 23 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 22/2013 privind aprobarea Regulamentului pentru atestarea verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici pentru obiectivele/sistemele din sectorul gazelor naturale.

Regulamentul stabileste conditiile, termenele si procedurile de acordare, de suspendare si de retragere a atestatelor pentru persoanele fizice care desfasoara:

– activitati de verificare a proiectelor tehnice pentru instalatiile tehnologice/conductelor aferente transportului si/sau distributiei de gaze naturale, pentru instalatiile aferente activitatii de producere/stocare de gaz natural comprimat pentru vehicule (GNCV)/biogaz/biometan, precum si pentru instalatiile de gaz natural lichefiat (GNL);

– activitati de expertiza tehnica a proiectelor tehnice si/sau a instalatiilor tehnologice de suprafata/conductelor de alimentare din amonte aferente productiei, a instalatiilor tehnologice de suprafata aferente inmagazinarii, a obiectivelor/sistemelor aferente transportului si/sau distributiei de gaze naturale, a instalatiilor aferente activitatii de producere/stocare GNCV/biogaz/biometan, precum si a instalatiilor GNL.

De asemenea, Regulamentul stabileste relatiile si schimbul de informatii dintre ANRE si persoanele fizice care detin sau intentioneaza sa dobandeasca calitatea de verificator de proiecte sau de expert tehnic.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii