Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Infectarea cu HIV sau hepatită nu afectează calitatea de părinte
26.04.2013 | Raluca CÎRJAN

Ministerul Sănătăţii din Rusia este dispus să permită pacienţilor infectaţi cu HIV şi cu hepatită să adopte copii.

Sunt convinsă că o cantitate însemnată de suflete, precum cea a susţinătorilor legii care interzice adopţia copiilor din Rusia de către familiile de americani, invocând cazurile de abuzuri ale părinţilor americani, va scoate de la naftalină toate modurile prin care HIV şi hepatita se transmit. Acum, dacă e să vorbim cinstit, pe mulţi dintre aceştia îi sperie mai rău să dea mâna cu o persoană despre care ştiu sigur că e infectată, decât să aibă contact sexual neprotejat cu X, Y şi Z, deşi chiar matematica elementară ne-a avertizat că sunt necunoscute, iar realitatea – că vin la pachet cu riscuri.

Departamentul de sănătate al Ministerului Sănătăţii a trimis o propunere referitoare la eliminarea HIV şi hepatitei cronice B şi C de pe lista bolilor în cazul persoanelor pentru care era interzisă adopţia. „Dacă Ministerul Sănătăţii consideră că aceste boli ale părinţilor adoptivi nu prezintă pericol pentru copii, atunci această opţiune va fi examinată”, a declarat  purtătorul de cuvânt al vicepremierului pentru afaceri sociale. O specie de pericol pentru copii, adaug eu, e handicapul de a creşte fără părinţi, care e real, deşi are caracteristicile sindromului membrului fantomă.

Subiectul adopţiilor e delicat precum florile, pentru că în discuţie intră copiii, pe care, apropo de flori, oricare ar fi părinţii adoptivi, aceştia trebuie să-i crească frumos.

Raluca CÎRJAN


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.