Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

A fost instituit Colegiul European de Securitate şi Apărare
26.04.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 112 din 24 aprilie 2013 a fost publicată Decizia Consiliului din 22 aprilie 2013 privind instituirea Colegiului European de Securitate şi Apărare (CESA) şi de abrogare a Acţiunii comune.

Potrivit deciziei, CESA va desfăşura activităţi de formare în domeniul politicii de securitate şi apărare comune, precum şi în sectoarele care privesc soluţionarea conflictelor şi stabilizarea.

Printre obiectivele CESA regăsim:
– consolidarea culturii europene de securitate şi apărare;
– promovarea unei mai bune înţelegeri a politicii de securitate şi apărare comune;
– punerea la dispoziţia forurilor a unui personal calificat care să cunoască politicile, instituţiile şi procedurile Uniunii şi care să lucreze eficient în domeniul politicii de securitate şi apărare;
– sprijinirea parteneriatelor Uniunii, precum şi promovarea relaţiilor şi a contactelor profesionale în domeniul menţionat.

Colegiul European de Securitate al Uniunii Europene urmează să coopereze cu organizaţii internaţionale şi institute naţionale de formare din ţări terţe, beneficiind de cunoştinţele specializate ale acestora.

Cât priveşte finanţarea CESA, fiecare stat membru, instituție a Uniunii Europene, agenție a Uniunii și institut, precum și SEAE suportă toate costurile aferente participării sale la CESA, iar activităţile de formare din cadrul Colegiului se adresează resortisanţilor din toate statele membre şi din statele aderente.

Decizia a fost adoptată la Luxemburg în 22 aprilie 2013.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti