Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Judecător trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătura privată
26.04.2013 | Paula VÂRBAN

JURIDICE - In Law We Trust

Abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Trimitere in judecata. D.N.A.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

N.A.-T., judecator la Tribunalul Vrancea, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in prezent suspendat, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata,
– fals intelectual, in forma continuata,
– participatie improprie la infractiunea de uz de fals, in forma continuata,
– fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata;

R.A.-G., fost conducator auto in cadrul CSM, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata,
– fals intelectual, in forma continuata,
– uz de fals, in forma continuata,
– fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata
.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2012, inculpatul N.A.-T., in calitate de judecator, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, a incasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totala de 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii și asociate (din care diurna de detașare in suma de 13.136,12 lei), aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu. Magistratul a beneficiat de plata integrala a acestor drepturi de natura salariala și asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat (foi colective de prezenta și cereri pentru plata cheltuielilor de diurna de detașare).
In aceeași perioada, inculpatul R.A.-G. a incasat in mod nejustificat suma de 7.668,09 lei reprezentand drepturi de natura salariala și asociate (venitul brut și contributiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu. In vederea obtinerii acestor bani, inculpatul R.A.-G. a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezenta și 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare. De asemenea, ca urmare a depunerii, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, R.A.-G. a creat in dauna CSM un prejudiciu in suma de 5.985,18 lei, reprezentand contravaloarea combustibilului folosit in interesul sau și al inculpatului N.A.-T..

Consiliul Superior al Magistraturii s-a constituit parte civila in procesul penal cu sumele retinute cu titlu de prejudiciu pentru cei doi inculpati.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile apartinand ambilor inculpati.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie și Justitie.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.