Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Lansarea iniţiativei MOOC privind cursurile online pentru studenţi


26 aprilie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeană sprijină parteneri din 11 ţări în lansarea iniţiativei paneuropeane MOOC (Massive Open Online Courses), potrivit unui comunicat.

Iniţiativa este condusă de Asociația europeană a universităților de învățământ la distanță (European Association of Distance Teaching Universities – EADTU), iar ţările partenere sunt Franța, Italia, Lituania, Țările de Jos, Portugalia, Slovacia, Spania, Regatul Unit, Rusia, Turcia și Israel.

Iniţiativa MOOC cuprinde aproximativ 40 de cursuri universitare online, disponibile în mod gratuit şi în 12 limbi diferite. Rolul cursurilor este acela de  a oferi acces la o educaţie de calitate, de acasă. De altfel, după absolvirea  cursurilor, acestea sunt recunoscute prin eliberarea unui certificat de absolvire, a unui atestat sau a unui certificat de credite.

Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, salută noua inițiativă: „Este vorba de o noutate interesantă, care sper că va oferi acces la educație pentru zeci de mii de studenți și va stimula școlile și universitățile să adopte metode de predare mai inovatoare și mai flexibile. Mișcarea MOOC s-a dovedit deja populară, în special în SUA, însă lansarea sa la nivel paneuropean va marca trecerea la un nou nivel. Aceasta reflectă valorile europene precum echitatea, calitatea și diversitatea, iar partenerii participanți oferă garanția unui învățământ de calitate înaltă. Considerăm că această inițiativă este un element central al strategiei de a crește accesul la educație pe care Comisia o va lansa în această vară.”

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri