Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ziua Mondială a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă – 26 aprilie


26 aprilie 2013 | Irina RÎMARU
Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul sanatatii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În fiecare an peste două milioane de persoane îşi pierd viaţa în întreaga lume din cauza bolilor profesionale, de şase ori mai multe decât în cazul accidentelor de muncă, avertizează Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) într-un raport publicat vineri cu ocazia Zilei Mondiale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, relatează EFE.

Raportul intitulat „Prevenirea bolilor profesionale” semnalează că 2,34 milioane de oameni mor anual din cauze generate de locul de muncă, dintre aceştia 2,02 milioane pierzându-şi viaţa în urma bolilor profesionale. De asemenea, tot în fiecare an, se înregistrează 160 de milioane de cazuri de boli care nu sunt mortale, provocate tot de exercitarea profesiei.

Astfel, în SUA, statisticile în domeniu au consemnat pentru anul 2011 un număr de 207.500 de cazuri de boli profesionale nemortale, cele mai frecvente fiind afecţiuni ale pielii, pierderea auzului din cauza zgomotului şi bolile respiratorii.

OIM consideră boli profesionale acele afecţiuni cauzate de agenţi chimici, fizici şi biologici, bolile respiratorii şi de piele, traumatismele sistemului osteo-muscular şi cancerul indus de activitatea de la locul de muncă.

Directorul OIT, Guy Ryder, avertizează că „bolile relativ noi, recunoscute ca boli profesionale în anul 2010, cum ar fi traumatismele psihologice şi ale sistemului osteo-muscular, au devenit tot mai frecvente„. El a lansat un apel pentru adoptarea de măsuri de prevenire a afecţiunilor profesionale, pentru că „prevenirea este mai eficientă şi mai puţin costisitoare decât tratamentul şi reabilitarea„, fiind nevoie şi de „stabilirea unor obiective precise de securitate şi sănătate în muncă, o foaie de parcurs şi, lucrul cel mai important, de acţiune„.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro