« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

CE instituie „Platforma pentru bună guvernanţă fiscală, planificare fiscală agresivă şi dublă impunere”
29.04.2013 | Adina-Elena OPREA

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 120 din 26 aprilie 2013 a fost publicată Decizia Comisiei din 23 aprilie privind instituirea unui grup de experți al Comisiei, cu denumirea Platforma pentru bună guvernanță fiscală, planificare fiscală agresivă și dublă impunere.

Scopul platformei este acela de a oferi consultanţă Comisiei cu privire la orice problemă referitoare la buna guvernanță în chestiuni fiscale, la planificarea fiscală agresivă și la dubla impunere.

În acest sens, platforma va avea următoarele sarcini:

– încurajarea schimbului de opinii între întreprinderi, societatea civilă şi experţii autorităţilor fiscale naţionale cu privire la buna guvernanţă în chestiuni fiscale;

– furnizarea de informaţii relevante  pentru  identificarea priorităţilor în domeniile mai sus menţionate, dar şi pentru alegerea instrumentelor adecvate în vederea înregistrării unor progrese în aceste domenii;

– discutarea aspectelor practice semnalate de autoritățile fiscale, de întreprinderi, de societatea civilă și de profesioniștii din domeniul fiscal și  elaborarea unor modalități de abordare mai eficientă a problemelor actuale de dublă impozitare care afectează buna funcționare a pieței interne.

Platforma va cuprinde un număr de 45 de membri: autorităţile fiscale ale statelor membre şi maxim 15 organizaţii ale întreprinderilor, societăţii civile şi ale profesioniştilor din domeniul fiscal.

Decizia a fost adoptată la Bruxelles la 23 aprilie 2013 şi se aplică pe o perioadă de trei ani.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.