Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

REFF & ASOCIAȚII, câștigătorii premiului pentru cea mai mare tranzacție în domeniul imobiliar încheiată pe piața din România în 2012
30.04.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Reff & Asociații, firmă membră Deloitte Legal, a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție a anului 2012 în imobiliare, și anume achiziția complexului de birouri Business City Center din Timișoara de către fondul New Europe Property Investments plc (“NEPI”). Premiul a fost câștigat împreună cu echipa de la NNDKP, care a asistat în tranzacție de partea vânzătorului.

În cadrul celei mai importante tranzacții pe piața birourilor din afara București-ului, filialele deținute integral de NEPI au preluat de la MTInv BV și domnul Ovidiu Şandor două companii care au în proprietate cele trei clădiri de birouri existente în complex. În același timp, contractul a prevăzut și achiziția companiei MTBF, care dezvoltă alte două clădiri în același complex, acestea urmând a fi finalizate în baza unor condiții prestabilite. Reff & Asociații au acordat NEPI asistență pe parcursul procesului de due diligence, cât și în pregătirea și negocierea contractului de vânzare cumpărare de acţiuni și a documentaţiei contractuale aferente.

Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului „Gala Avocaților” organizat de Ziarul Financiar în data de 23 aprilie 2013, în cadrul căruia au fost premiate casele de avocatură implicate în cele mai mari tranzacţii semnate anul trecut.

Ziarul Financiar a acordat Reff & Asociații același premiu și în 2011, pentru tranzacția de 100 milioane de Euro prin care NEPI a preluat complexul de birouri de clasă A Floreasca Business Park.

Alex ReffAcest premiu ne onorează, fiind încă o recunoaștere a prezenței constante a echipei noastre în elita locală a avocaților de real estate”, spune Alexandru Reff, coordonator al echipei juridice în cadrul proiectului și partener Reff & Asociații. „Performanțele în domeniul imobiliar nu reprezintă un succes singular pentru echipa noastră, care se bucură de o recunoaștere similară și pentru asistența în materie de banking & finance și de M&A. Ca exemplu recent, clasamentul DealWatch pentru activitatea de M&A în 2012 plasează Reff & Asociații între primele 5 societăţi de avocaţi ca număr de tranzacții asistate în România. Un alt clasament DealWatch/ CMS clasa cumpărarea mall-ului Liberty Center de către Rosequeens, cu asistența juridică din partea echipelor noastre de banking & finance și real estate, ca a doua cea mai mare tranzacție a anului 2012”, subliniază în continuare Alexandru Reff.

Anuarul Caselor de Avocatura pe 2013 publicat de Ziarul Financiar enumeră o parte dintre tranzacțiile în care a fost implicată societatea de avocatură pe parcursul anului trecut, precum și câteva dintre mandatele de referință pentru întreaga activitate Reff & Asociații.

Portofoliul recent al societății de avocatură include:
– Preluarea complexului de birouri de clasă A Lakeview de către NEPI, Reff & Asociații oferind cumpărătorului asistență juridică într-o tranzacție în valoare de 61,7 milioane de euro;
– Structurarea și implementarea restructurării unui împrumut sindicalizat de EUR 60 mil cu privire la centrul comercial Liberty Center;
– Vânzarea către grupul Auchan a unui hypermarket situat în parcul comercial din Pitești; Reff & Asociații a oferit consultanță vânzătorului (NEPI), tranzacția fiind evaluată la 28,7 milioane de euro;
– Asistență juridică acordată Trakya Investment B.V. în vederea achiziționării pachetului majoritar de acțiuni al companiei românești GlassCorp S.A.

Premii și nominalizări Reff & Asociaţii:
– Premiul pentru cea mai mare tranzacţie a anului 2012 în domeniul imobiliar – Ziarul Financiar, Gala Avocaţilor, 2013
– Premiul pentru cea mai mare tranzacţie a anului 2010 în domeniul imobiliar – Ziarul Financiar, Gala Avocaţilor, 2011
– Nominalizare pentru „Cea mai importantă tranzacție de finanțare bancară” – Ziarul Financiar, Gala Avocaţilor, 2011
– Premiul pentru Societatea de Avocaţi a anului 2010 în România, în domeniul imobiliar – Avocatnet, Gala Avocatnet.ro | 10 ani, 2011
– Premiul pentru Tranzacţia anului 2010  în România – Avocatnet, Gala Avocatnet.ro | 10 ani, 2011
– Premiul pentru cea mai mare tranzacţie a anului 2009 în domeniul imobiliar – Ziarul Financiar, Gala Avocaţilor, 2010
– Premiul pentru cea mai mare tranzacţie a anului 2009 în domeniul imobiliar – Finmedia, Gala Avocaţi de Top, 2010

Reff & Asociaţii este firmă membră Deloitte Legal, o rețea de societăți de avocați ce colaborează cu Deloitte pe plan global, fiind integrată practicii multidisciplinare de servicii profesionale oferite de Deloitte. Avocații din cadrul Reff & Asociații au experiență în tranzacții complexe, adresând problematica juridică din perspectiva multidisciplinară și în considerarea bunelor practici internaționale. Apartenența la echipa multidisciplinară a Deloitte permite oferirea unor soluții complete la problemele clienților. Avocații Reff & Asociații oferă servicii la cel mai înalt nivel care se bazează atât pe experiența juridică, cât și pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globală și sistematică a aspectelor analizate permite clienților noștri să integreze aspectele juridice în deciziile lor strategice încă din fazele incipiente ale operațiunilor, anticipând și prevenind riscurile juridice și minimizând potențialele perturbări ale activităților desfășurate.

Recunoaștere locală și internațională:
Implicarea constantă și substanțială din ultimii ani a avocaților de la Reff & Asociații în tranzacții de referință a contribuit la creșterea vizibilității și consolidarea poziției pe piața locală a serviciilor juridice, având ca rezultat o ascensiune în ghidurile juridice internaționale. Ediția 2013 a Legal 500, Europe, Middle East & Africa clasează Reff & Asociații printre cele mai importante case de avocatură și recomandă serviciile oferite de avocații acesteia pentru asistență în domeniile: financiar-bancar, drept societar și M&A, piețe de capital și imobiliar. Conform celor citate în anuarul Legal 500 EMEA, clienții percep echipa de avocați ca fiind extrem de talentată și cu multă experiență, profesionistă și având o pregătire corespunzătoare, capabilă să coordoneze situații complexe și având abilități foarte bune de management.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 200.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.