Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CE constată încălcarea de către România a legislaţiei UE în domeniul maritim
30.04.2013 | Adina-Elena OPREA

JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicităţii principalele decizii de constatare a încălcării legislaţiei UE din luna aprilie şi a iniţiat o serie de acţiuni împotriva statelor membre care nu au respectat obligaţiile ce le reveneau conform dreptului Uniunii.

Rolul deciziilor este acela de a garanta aplicarea corectă a dreptului UE, iar în acest scop CE a adoptat 141 de decizii, inclusiv 20 avize motivate și 4 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene.

În ceea ce priveşte ţara noastră, Comisia a constatat o încălcare a legislaţiei în domeniul maritim, solicitând României, dar şi Marii Britanii, să adopte măsuri naţionale privind formalităţile de raportare pentru nave. Astfel, CE cerea transpunerea în dreptul naţional a cerinţelor stabilite în Directiva privind formalitățile de raportare aplicabile navelor la sosirea în și/sau la plecarea din porturile statelor membre, în vederea simplificării procedurilor administrative aplicate transportului maritim.

Având în vedere că până la termenul limită de 19 mai 2012, cele două ţări nu şi-au respectat obligaţiile, Comisia a emis un aviz motivat pentru fiecare dintre cele două state, urmând ca în două luni să sesizeze Curtea de Justiţie a UE, dacă răspunsurile vor fi nesatisfăcătoare.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.