Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Rusia. Respectarea drepturilor omului din perspectiva ONG-urilor
01.05.2013 | Daria NICULCEA

JURIDICE - In Law We Trust

Două organizații occidentale pentru drepturile omului au criticat aspru persecutarea societății civile și încălcarea libertăților cetățenești în Rusia după revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin în mai 2012. Amnesty International și Human Rights Watch și-au difuzat împreună pe 24 aprilie rapoartele despre Rusia pentru a atrage o mai mare atenție asupra „atacului curent” împotriva drepturilor omului.

Raportul organizației Amnesty International se concentrează asupra restricțiilor introduse în iunie 2012 în privința dreptului la întrunire și folosirea forței de către poliție împotriva demonstranților antiguvernamentali. Legislația despre întrunirile publice a fost amendată în luna iunie anul trecut așa încât a devenit mai dificilă obținerea autorizației pentru demonstrații, iar amenzile și alte pedepse pentru organizarea sau participarea la proteste neautorizate s-au înăsprit dramatic.

Cel de-al doilea raport despre situația drepturilor omului în Rusia, raport întocmit de Human Rights Watch, a scos în evidență legile noi și acțiunile care au urmat după adoptarea lor împotriva organizațiilor neguvernamentale din Rusia.

Între acestea se numără cerința legală ca organizațiile neguvernamentale care acceptă donații de peste hotare să se înregistreze la ministerul Justiției ca „agenți străini”.

Dorina NICULCEA
student, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.