Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

România – colţ de Rai
01.05.2013 | Rodica Aida POPA

JURIDICE - In Law We Trust

Acum câteva săptămâni traversam mai multe comune transilvănene şi apoi alte localităţi de pe Valea Oltului. Toate au în comun liniştea ce străbate de dincolo de porţile caselor frumos rânduite de-a lungul drumului.

Dar tot dincolo de porţi există o viaţă simplă, tihnită a familiei ţăranului român, care încă mai există, spărgând tiparele cotidianului.

Adică, se trezește de dimineaţă, hrăneşte animalele, se pregăteşte de muncile câmpului, pentru ca apoi seara să revină în gospodărie şi să încheie ziua în odihna binemeritată.

Apoi, duminica şi de sărbători în port popular să meargă la biserica din centrul satului pentru a se ruga şi mulţumi lui Dumnezeu pentru fiecare zi dăruită.

Iar dincolo de toate acestea este primăvară, o explozie de culoare şi parfum al pomilor înfloriţi care râd preaplini de frumuseţe şi perfecţiune, îndemnându-ne pe fiecare la renaştere.

În zare de-a lungul drumului se văd munţii pe ale căror culmi zăpada încă mai dăinueşte. O măreţie de care parcă nu mai suntem conştienţi că există, tulburaţi de atâta viaţă tumultoasă. Şi totuşi există.

Mă reîntorc în Capitală şi simt renaşterea naturii în parcuri şi de-a lungul bulevardelor al căror străjeri din alte timpuri le sunt frumoasele clădiri cu parfum interbelic. Aşa este seara pe Magheru, Lascăr Catargiu sau Kisselef.

Suntem în săptămâna patimilor şi sufletele românilor se pregătesc să participe prin dimensiunea spirituală a semnificaţiei răstignirii Mântuitorului Isus Hristos la renaştere.

Fiecare trăieşte în felul său sacrificiul, prin reculegere sau rugăciune, ori cu un gând pios pentru a se bucura apoi de Învierea Mântuitorului, primind în suflet linişte, iubire şi împăcare.

Şi asta se repetă în fiecare an când odată cu renaşterea spirituală are loc şi renaşterea naturii o dualitate convergentă ce amplifică semnificaţiile, conferind trăinicie vieţii.

jud. dr. Rodica Aida POPA
vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.