« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Un parcurs ambițios pentru un viitor magistrat
03.05.2013 | Iuliana RUSU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

O tânără româncă de origine romă, Anina Ciuciu, care a ajuns în mod clandestin alături de părinții ei în Franța, studiază dreptul la Sorbona și dorește să devină magistrat pentru a „combate nedreptățile” și, totodată, să povestească istoria sa într-o carte pentru a schimba modul în care sunt priviți romii și pentru a lasă în urmă umilințele pe care le-a resimțit atunci când cerșea, potrivit hotnews.ro.

Totul a început foarte previzibil, după ce părinții fetei au fost concediați din cauza etniei lor. Tânăra Anina Ciuciu a plecat cu părinții și surorile sale în Franța, unde au reușit în cele din urmă cu ajutorul unei femei care i-a îndrumat spre asociații, să obțină o locuința, iar părinții ei au început să primească de lucru.

După multe greutăți și umilințe, ea a reușit, într-un final, să urmeze un master la universitatea pariziană Sorbona și dorește, neapărat, să devină magistrat pentru a le arată oamenilor că romii nu sunt niște hoți de găini.

Iuliana RUSU
student, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD