Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Trei experţi numiţi de ONU vor ancheta încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord
09.05.2013 | Irina RÎMARU

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a numit trei experţi din Australia, Serbia şi Indonezia pentru realizarea unei anchete privind posibile crime împotriva umanităţii în Coreea de Nord, potrivit Associated Press.

Cei trei sunt fostul judecător australian Michael Donald Kirby, fondatoarea şi preşedinta Comitetului Helsinki pentru drepturile omului din Serbia, Sonja Biserko, şi avocatul indonezian Marzuki Darusman.

Cele 47 de state membre ale Consiliului ONU pentru Drepturile Omului au adoptat prin consens la sfârşitul lui martie o rezoluţie, depusă de Japonia şi Uniunea Europeană, prin care se înfiinţează pentru un an o comisie de anchetă inedită privind încălcări grave ale drepturilor omului în Coreea de Nord.

Comisia are ca misiune să ancheteze „încălcările grave, sistematice şi generalizate ale drepturilor omului” în Coreea de Nord, printre care încălcarea dreptului la hrană, abuzurile din închisori, tortura şi tratamentele inumane, detenţia arbitrară, discriminarea, încălcările libertăţii de exprimare, ale dreptului la viaţă, ale libertăţii de mişcare şi dispariţiile forţate, inclusiv sub forma răpirilor de cetăţeni ale altor state.

Într-o declaraţie susţinută cu puţin înaintea adoptării rezoluţiei din 21 martie, ambasadorul nord-coreean la ONU, Pyong Se So, a respins ferm orice acuzaţie de încălcare a drepturilor omului. „Abuzurile asupra drepturilor omului” menţionate în rezoluţie „nu au nimic de-a face” cu Coreea de Nord, a spus el, subliniind că populaţia ţării sale este „bucuroasă că dispune de cel mai bun sistem din lume„.

Obiectivul misiunii va fi să restabilească „pe deplin responsabilitatea” pentru aceste abuzuri, „în special în contextul în care aceste încălcări constituie crime împotriva umanităţii„.

Irina RÎMARU


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.