Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la măsurile de protecție provizorii în cazul gripei aviare
09.05.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: C. administrativ, CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății), RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul maghiar adresează, într-o cauză aflată în apel, mai multe întrebări Curții de Justiție în domeniul măsurilor de protecție provizorii adoptate de către autoritățile administrative maghiare împotriva gripei aviare înalt patogene. (C-56/13)

Situația de fapt:
1. întreprindere agricolă de creștere a păsărilor, având ca activitate în special îngrășarea curcanilor, căreia i s-a refuzat autorizația de a transporta curcani pentru îngrășare într-o crescătorie situată într-o zonă de protecție și de supraveghere împotriva gripei aviare delimitată prin decizie administrativă

2. repararea prejudiciilor cauzate particularilor prin măsuri de protecție provizorii adoptate în temeiul unor acte normative de drept al Uniunii.

Dispoziții incidente:
1. Directiva 92/40/CEE a Consiliului din 19 mai 1992 de introducere a măsurilor comunitare de combatere a gripei aviare
2. Directiva 2005/94/CE a Consiliului din 20 decembrie 2005 privind măsurile comunitare de combatere a influenței aviare și de abrogare a Directivei 92/40/CEE.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti