Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Eu prefer gâștele
08.05.2013 | Andrei SĂVESCU

Andrei Săvescu

Andrei Săvescu

Se spune că lebedele când mor cântă, de unde și expresia „cântec de lebădă”. Cântecul este trist, mai degrabă vaiet decât cântec… Sună foarte urât, vă asigur…

Lebedele sunt un fel de gâște mai apreciate de oameni pentru motivul că arată mai bine, nu pentru ca ar avea un caracter mai evoluat. Și gâștele se vaită când mor, la fel de disgrațios ca lebedele, însa cântecul lor nu a intrat în folclor. Cântecul de lebădă a intrat în folclor pentru că aspectul fizic interesant al lebedelor se extinde în mintea noastră asupra a tot ce fac lebedele.

Banii sunt lebede, bucuriile sunt gâște. Legătura dintre bani și bucurii este că banii sunt buni pentru a-ți provoca bucurii.

Din pricina ușurinței cu care banii se metamorfozează în bucurii, pe măsură ce-i cheltuim, noi extindem sentimentele pozitive asupra banilor, ca și cum ei înșiși, banii, ar fi un motiv de bucurie. Când dispar, cântecul de despărțire sună foarte trist. Când ne despărțim de bani, tristețea este mai mare decât atunci când încetează o bucurie, din cauză că este mai trist cântecul de lebădă decât cel de gâscă.

Eu prefer gâștele. De aceea, vă doresc gâște mici în fiecare zi!

Av. dr. Andrei SĂVESCU, coordonator JURIDICE.ro


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Eu prefer gâștele”

  1. Gâştele, raţele, lebedele sunt din aceeaşi familie de păsări. Foarte gustoase.
    Lebedele sunt mai greu de crescut că zboară şi au gust de vânat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.